Riža s tunjevinom

SASTOJCI:

20 dkg riže                                  2 rajčice                               oko 5 dcl instant juhe

30 dkg tunjevine                        1 dcl crnog vina                   1 žlica nasjeckanog peršina

1 dcl maslinova ulja                   3 režnja češnjaka                  sol, papar

2 žlice maslaca


riža s tunjevinomTunjevinu iz limenke ocijediti, usitniti vilicom pa popeći na zagrijanom maslinovom ulju.

Zatim dodati rižu, crno vinu, instant juhu, sol, papar, usitnjeni češnjak te oguljenu i narezanu rajčicu.

Sve sastojke dobro promiješati i kuhati na laganoj vatri 20-ak minuta.

Tijekom kuhanja, jelo povremeno promiješati i prema potrebi dodati još instant juhe. Pri kraju umiješati maslac pa zgotoviti jelo.

Gotov rižoto posipati nasjeckanim peršinovim listom i poslužiti.

Ostavite komentar