Brza dijeta

Dvije su najčešće verzije brze dijete, a obje garantiraju rekordan gubitak kilograma u kratkom periodu vremena.

Jedna opcija je dijeta koja traje 5 dana, a svaki od tih 5 dana konzumiraju se iste namirnice uz obećani gubitak od 5 kilograma. Navedena dijeta se smije provoditi samo pet dana nakon čeka je potrebno napraviti pauzu.

 

brza dijetaPrva varijanta brze dijete : Za doručak se može uzeti bilo koje voće osim banane jer je ona kalorijska bomba, dok se za ručak preporučuje jedna pureća hrenovka (zbog manjeg udjela masnoća) i jedno kuhano jaje.

Uz to, nužan je unos 2 litre tekućine dnevno kako bi se utažila glad, ali i spriječila dehidracija. Ne smiju  se konzumirati zaslađeni sokovi već voda ili nezaslađeni čaj. Alkohol je apsolutno zabranjen jer usporava razgradnju masti u tijelu. Budući da je režim ove dijete dosta strog, ona se ne smije provoditi više puta bez stanke.

Druga varijanta brze dijete je sedmodnevni dijetni program sa različitim jelovnicima za svaki dan, a obećava gubitak 5 do 6 kilograma.

Prvi dan se konzumira samo voće i to u neograničenim količinama.  Jedino ”zabranjeno voće” je banana zbog velikog broja kalorija koje sadrži. Preporuča se voće s velikim udjelom vode kao što je lubenica da se ujedno provodi i proces hidratacije.

Drugi dan se jede samo povrće, opet  u neograničenim količinama i to u smrznutom, kuhanom ili svježem obliku. Ne preporuča se prženje povrća niti upotreba masnoća ili ulja. Međutim,  dozvoljeni su začini. Najbolji je unos zelenog lisnatog povrća, a trebalo bi se izbjegavati grašasto povrće.

brza dijetaTreći dan se jede juha, voće i povrće.  Kod pripreme juhe i dalje je zabranjena upotreba masti  i ulja, a treba se pripremati tako da se povrće prelije vrućom vodom i kuha dok ne omekša te se na kraju dodaju začini po želji.

Četvrti dan jede se juha pripremljena na isti način kao i treći dan, nemasno mlijeko i do tri banane.

Peti dan se jede juha uz dodatak 200 g govedine i do 6 svježih rajčica tokom dana. Govedinu možete ispeći ili skuhati no bez upotrebe masnoća.

Šesti dan ponovno se konzumira juha uz 400g govedine i bilo koje povrće koje želite.

Sedmi dan je ujedno i zadnji dan kojim se polako vraćate svojem starom načinu prehrane. Konzumiraju se iste namirnice kao i šesti dan, samo što govedinu zamjenjujete integralnom rižom.

Ova dijeta može se provodi u više ciklusa, ali uz stanku od 2 ili 3 dana.

Koju god od ovih dviju dijeta izaberete, dokazano je da će uslijediti brzi rezultati koji će izmamiti osmijeh na Vaše lice kada se pogledate u zrcalo!

Ono što se pokazalo jako učinkovito kod provođenja dijeta a besplatno je, jest vođenje on-line dnevnika mršavljenja na specijaliziranim forumima za mršavljenje. American Institute of Health je u svom šestomjesečnom istraživanju utvrdio da su osobe koje su vodile takav dnevnik mršavljenja izgubile u prosjeku 7 kilograma više od onih koji nisu vodili takav dnevnik.

“Poanta dnevnika mršavljenja je da će osoba puno teže griješiti u provođenju dijete kada njihov napredak  prate drugi korisnici foruma. Osim toga često se pokazalo kako je bitna podrška u nekim trenutcima osoba koje imaju sličan problem” izjavio je Bill Brogan, doktor pri navedenom institutu.

Naša preporuka je mrsavljenje-forum.com, koji je prvi specijalizirani forum za mršavljenje gdje uz podršku samih korisnika, možete očekivati odgovore i na Vaša pitanja od doktora, nutricionista i kineziologa.

jedan komentar na “Brza dijeta”

  1. Ljiljana says:

    Pozdrav,u prvoj varijanti dijete nije navedena vecera..jel moguce da je nema?

Ostavite komentar