Citrus dijeta

Citrus dijeta  petodnevni je program detoksifikacije organizma, odnosno čišćenja organizma od štetnih utjecaja.

Dijeta se bazira, kao što i sam naslov govori, na citrusima – voću bogatom vitaminom C i raznim antioksidansima koji pomažu podizanju imuniteta, borbi protiv nastalih naslaga sala te sprečavanju nastanka novih naslaga.

Svaki dnevni jelovnik se provodi po redu i bez preskakanja uz tri glavna obroka.

citrus dijetaPrvi dan se za doručak  predlaže jedna naranča ili pola grepjfruta, 1 dvopek te šalica čaja, kave ili nezaslađene limunade.

Ako je neophodno, kavu i čaj možete zasladiti umjetnim sladilom, ali nikako šećerom.

Za ručak se uzima jedno kuhano jaje, naranča te kiselo vrhnje, a za večeru 2 rajčice, 2 kuhana jajeta i pola zelene salate ili 1 cijeli krastavac.

Drugi dan se uzima isti doručak kao i prvi dan te tako svih 5 dana. Za ručak se mogu pojesti 2 dvopeka, 1 kuhano jaje, naranča te kiselo vrhnje.

Za večeru se jede 125 g mljevene junetine (ili nekog kalorijski jednako vrijednog mesa), 1 rajčica, dvopek i naranča te šalica kave ili čaja, također zaslađenih umjetnim zaslađivačima umjesto šećera.

Treći dan se za ručak konzumira  1 naranča, kuhano jaje, glavica zelene salate ili 2 krastavca, kiselo vrhnje i neki prirodni napitak bez šećera.  Za večeru možete uzeti 125g mljevenog mesa, 1 naranču, dvopek i šalicu kave ili čaja.

Četvrti dan za ručak pojesti  125 g svježeg kravljeg sira, 1 rajčicu ili 1 dcl kuhane rajčice te dvopek, a za večeru 125 g mljevenog mesa, 2 rajčice, jabuku i dvopek.

Peti dan za ručak uzmite 200 g kuhanog mesa (najbolje piletine ili puretine) ili ribe, 1 rajčicu i dvopek. Za večeru možete pojesti pola kilograma kuhanog povrća (mrkve, graška, krumpira, mahuna), 1 jaje i rajčicu.

Nakon 5 dana držanja dijete biste trebali ponoviti ovaj jelovnik još dva puta kako bi dijeta bila uspješna i rezultati potpuni.

Dakle, citrus dijeta se drži ukupno 15 dana. Kako bi postigli dugoročno dobre rezultate za skidanje neželjenih kilograma, keatori ove dijete savjetuju da između petog i opetovano prvog dana dijete uvedete jedan dijetni dan sa slijedećim jelovnikom: za doručak popijte čašu limunade bez šećera, za ručak pojedite jabuku srednje veličine i dvopek, a za večeru jedno kuhano jaje i rajčicu.

Nakon ovog intenzivnog tretmana masne naslage zasigurno će se otopitit, a Vi ćete se osjećati zdravije i zadovoljnije.

Ono što se pokazalo jako učinkovito kod provođenja dijeta a besplatno je, jest vođenje on-line dnevnika mršavljenja na specijaliziranim forumima za mršavljenje. American Institute of Health je u svom šestomjesečnom istraživanju utvrdio da su osobe koje su vodile takav dnevnik mršavljenja izgubile u prosjeku 7 kilograma više od onih koji nisu vodili takav dnevnik.

“Poanta dnevnika mršavljenja je da će osoba puno teže griješiti u provođenju dijete kada njihov napredak  prate drugi korisnici foruma. Osim toga često se pokazalo kako je bitna podrška u nekim trenutcima osoba koje imaju sličan problem” izjavio je Bill Brogan, doktor pri navedenom institutu.

Naša preporuka je mrsavljenje-forum.com, koji je prvi specijalizirani forum za mršavljenje gdje uz podršku samih korisnika, možete očekivati odgovore i na Vaša pitanja od doktora, nutricionista i kineziologa.

3 komentara na “Citrus dijeta”

  1. lala says:

    je li itko bio na ovoj dijeti,i kakvi su rezultati?

  2. ivana says:

    jesam ja sam bila i izgubila sam 10 kg,s tim da sam i malo vježbala

  3. robi says:

    jesam ja 11 kg za 21 dan sam smrsao

Ostavite komentar