Dijeta javorovim sirupom

Dijeta javorovim sirupom poznata je još i pod nazivom Dijeta velikog čišćenja  kao i Limunova dijeta. Ovu dijetu promovirale su mnoge poznate osobe.

Na primjer, njome je višak kilograma uspjela skinuti i Beyonce Knowles prije snimanja filma Dreamgirls. Naime, ona je njome uspjela izgubiti čak 9 kilograma u samo 10 dana!

Dijeta javorovim sirupom je okrenuta isključivo ka čišćenju organizma i detoksikaciji, a mršavljenje je zapravo samo posljedica ovih procesa.

dijeta javorovim sirupomOva dijeta ima za svoj cilj izazvati slijedeće promjene u organizmu:

-izbaciti sve toksine iz organizma kao i očistiti tijelo od posljedica njihova nakupljanja

– očistiti probavni sustav i bubrege

– očistiti žlijezde i stanice

 

 

Kada se koristi dijeta javorovim sirupom?

– kod svih akutnih i kroničnih bolesti (u takvim slučajevima je izuzetno bitno očistiti tijelo od toksina),

– kada naš probavni sustav treba čišćenje,

– kada imamo problema s viškom kilograma.

Ova dijeta se drži 10 dana nakon kojih trebamo imati normalnu prehranu barem 40 dana. Tek nakon isteka tog perioda, možemo ponoviti dijetu. Bit ove dijete je da se ne jede nikakva kruta hrana (zato se odmara probavni sustav) već se samo pije limunada (10 dana) koja se treba pripravljati točno prema dolje navedenom receptu.

 

Sastojci za limunadu:

– 2 žličice limunova soka ili soka limete (oko pola limuna),

– 2 žličice javorovog sirupa (iz ljekarne, ne trgovine zato što su oni iz trgovina obično dodatno   zaslađeni),

– na vrh noža papra ili mrvljene ljute paprike,

– 2 dcl vode na sobnoj temperaturi (ne hladne).

Svaki dan trebate popiti 6 – 12 čaša limunade i svaki put kada ogladnite, popijte još jednu ovakvu čašu. Obzirom da tijekom ove dijete ne unosite krutu hranu, lako može doći do zatvora pa biste trebali svake večeri popiti čaj s laksativnim učinkom. Također bi bilo dobro, bez obzira na čaj, svako jutro napraviti klistir.

Limunada, dakle, treba biti napravljena baš po ovome receptu i nikako drugačije. Kako obično sve ima svoj razlog, tako i ovo. Naime, limun i limeta su izuzetno hranjive namirnice jer su bogati vitaminima, mineralima i antioksidansima.

Sok od javora sadrži optimalnu kombinaciju dobrih i loših šećera te nam stoga daje potrebnu energiju kako bismo izdržali ovu dijetu. Malo papra ili ljute crvene paprike utječe na blago povišenje temperature našeg tijela što pak ubrzava metabolizam, a time i trošenje kalorija.

Kada držite ovu dijetu, normalno je da se osjećate vrlo slabo, onemoćalo i bez energije. Osim toga, kako unosite isključivo tekućinu – već prvih dana dolazi do velikog čišćenja organizma te Vam stolica može biti neobične boje, mirisa i strukture (nekima je navodno bila crna kao katran, nekima su se vidjeli komadići žučnih kamenčića i sl.).

Kako se toksini i tvari godinama samo talože, a rijetko se ispravno pročišćavaju iz organizma, navedeno nije tako čudno. Posebice ukoliko radite i klistir (s time da se savjetuje da Vam klistir svakako rade ovlaštene osobe u stručnim salonima, a ne da ga radite sami kod kuće).

Kako se dijetom s javorovim sirupom pokreće veliko čišćenje organizma, moguće je da ćete biti lakši već u početku za 2-9 kilograma, a da zapravo nećete još izgubiti nimalo sala. U svakom slučaju bismo se iznenadili kada bismo znali koliko se raznoraznog otpada u nama nakuplja godinama i kako organizam vapi za tim da ga pošteno očistimo.

To je prvenstveno bitno za naše zdravlje jer se kao posljedica nečistog organizma, javljaju mnoge bolesti. Mršavljenje je samo posljedica koja se pritom javlja (zbog nedovoljnog unosa kalorija) i veseli nas.

Ono što se pokazalo jako učinkovito kod provođenja dijeta a besplatno je, jest vođenje on-line dnevnika mršavljenja na specijaliziranim forumima za mršavljenje. American Institute of Health je u svom šestomjesečnom istraživanju utvrdio da su osobe koje su vodile takav dnevnik mršavljenja izgubile u prosjeku 7 kilograma više od onih koji nisu vodili takav dnevnik.

“Poanta dnevnika mršavljenja je da će osoba puno teže griješiti u provođenju dijete kada njihov napredak  prate drugi korisnici foruma. Osim toga često se pokazalo kako je bitna podrška u nekim trenutcima osoba koje imaju sličan problem” izjavio je Bill Brogan, doktor pri navedenom institutu.

Naša preporuka je mrsavljenje-forum.com, koji je prvi specijalizirani forum za mršavljenje gdje uz podršku samih korisnika, možete očekivati odgovore i na Vaša pitanja od doktora, nutricionista i kineziologa.

 

2 komentara na “Dijeta javorovim sirupom”

  1. gordana says:

    meni nije pomogla….ja sam za 1o dana smrsala samo 2 kg,a da za tih 1o dana nista nisam okusila sem te limunade.posle 2 dana vratila su se ta dva kilograma.javorov sirup je mnogo skup,tako da se ne isplati ova dijeta,jer se stvarno nista ne mrsavi.@MOZDA TO SAMO ZA MENE VAZI@

  2. Frenky says:

    hm…ja sam bila dva puna dana i treći dan sam pojela ručak jer sam bila grozno gladna…malo pečene piletine i zelje salata…i onda sam opet jednostavno nastavila i sad evo opet drugi dan prolazi…strah me sutrašnjeg dana ali nekako sam mirnija nego prvi put,ja več sad u ova dva dana imam dvije kile manje. Vjerujem da je to sve samo voda ali probat ču izdržati koliko budem mogla.

Ostavite komentar