Francuska dijeta

Francuskinje su jedne od najljepših žena svijeta; ne samo da su vitke, nego su zahvaljujući svojoj prehrani i načinu života među najzdravijim ženama svijeta.

Francuska dijeta nije samo dijeta i plan prehrane nego je uravnotežen način života, a mi ćemo Vam pokazati kako Francuskinje, uživajući u ukusnoj hrani i vinu, uspijevaju održati svoju liniju.

francuska dijetaOno što privlači ljude Francuskoj dijeti je zapravo činjenica da se ne zasniva na brojenju kalorija već samo na umjerenoj prehrani. Dakle, možete unositi sve , samo u umjerenoj količini.

Drugi aspekt ove dijete je kvaliteta prehrane. Često jedemo brzu hranu pripremljenu sa loše prerađenim namirnicama, a upravo tu griješimo.

Bit ove dijete je u kvaliteti namirnice gotovo koliko i u kvantiteti. Preporučuje se ulaganje u namirnice kao proces ulaganja u naše zdravlje.

Treba ulagati u namirnice koje su cjelovite, pirodno uzgojene i bez dodanih kemijskih tvari.

Samo neke od  namirnica koje se preporučuju su: maslinovo ulje, crveno vino, plava riba, puno voća i povrća te naravno voda.

Voda je izrazito zdrava kao pročišćivać organizma, ali nam daje i osjećaj sitosti i u  kombinaciji sa gore navedenim namirnicama sigurno će Vas dovesti do željene linije.

francuska dijetaDesert i namirnice koje se inače u dijetama smatraju nepoželjima kao što je recimo sir,  ne moraju to nužno biti. Croissant ili voćna salata dobar su desert,  a k tome i zasitan obrok bogat vitaminima.

No, neka to bude croissant iz pekarnice, a ne iz plastične vrećice ili pak sir koji ste kupili na tržnici, a ne prerađeni sir iz trgovine. Sve je stvar u uloženom trudu koji će Vam se zasigurno vratiti.

Prerađene grickalice kao što su čipsevi, posoljeni kikiriki i ostala  štetna hrana trebali bi se izbaciti. Za njihovu zamjenu možete izabrati mješavinu orašastih plodova koji imaju dokazano pozitivan učinak čak i na raspoloženje.

Kako bi se lakše prešlo na ovaj način života preporučuje se da pripremanje i konzumiranje obroka pretvorite u svojevrsni ritual kada se usredotočite samo na sebe. Dakle, bez listanja novina, gledanja televizije ili osvježavanja statusa na facebooku. Ako se svakom zalogaju maksimalno predate, uživati ćete više i pojesti manje!

Možda mislite da je to puno novca, vremena ili truda, no sigurno je manje negoli trošite na anticelulitne tretmane ili članstvo u teretani. Razmislite o tome sljedeći put kada kupite vrećicu čipsa il se dogovorite za ručak u McDonaldsu.


Ostavite komentar