Dijeta s jajima

Dijeta s jajima je rapidno zaradila svoju popularnost upravo zbog svojih rezultata! Dokazano se njome uspjelo skinuti mnoštvo kilograma tako da su i mnoge svjetske poznate osobe krenule putevima ove dijete.

Na primjer, Adrian Brody je skinuo 15 kilograma dijetom s jajima (dok se pripremao za ulogu u svjetskom hitu „Pijanist“) tako što je jeo jaja za doručak, komad piletine za ručak te komadić ribe s kuhanim povrćem za večeru.

Postoji mnoštvo različitih verzija ove dijete. Neke od njih se baziraju isključivo na jajima. Obzirom da navedeno svakako nije zdravo, mi bismo se ovdje pozvali na one koje nemaju tako ograničenu prehranu i zdravije su. Zapravo je dijeta slična dijeti dr. Atkinsa jer nastoji smanjiti unos ugljikohidrata.

dijeta s jajimaZa doručak možete pojesti dva ili više jaja, a kao prilog uzmite povrće s niskim sadržajem ugljikohidrata.

Umjesto toga možete pojesti manji komad mesa ili grejpfrut.

Za ručak ili večeru opet možete pojesti jaja ili manji komad piletine ili ribe uz salatu ili povrće s niskom dozom ugljikohidrata.

Voće je ograničeno na jednu ili dvije voćke dnevno. Strogo su zabranjeni ostali ugljikohidrati poput kruha, tjestenine i krumpira.

Česta je i verzija dijete s jajima koja kombinira jaja i grejpfrut, na način da se pola grejpfruta jede uz svaki obrok. Ostatak dijete je sličan prethodno navedenoj verziji.

Ukoliko naiđete na najradikalniju verziju dijete u kojoj se jedu isključivo tvrda kuhana jaja i pije voda, mi ju ne bismo preporučili jer ima izuzetno loš utjecaj na Vaše zdravlje.4 komentara na “Dijeta s jajima”

 1. Biserka says:

  Definitivno se ne valja zapustiti.
  ako si pojeo tanjur …. zelja za ručak, ručak i večeru, od razumne dijete možeš ne samo smršaviti nego si i rezveseliti život. to osobito mislim za one koji neznaju kuhati, ili im termonuklearno to nije zdrava stvar. tako bi cijeli dan jeli raznovrsnu hranu.

 2. Branka says:

  a sto se tice mlijecnih proizvoda…jel se smiju konzumirati?

 3. Volim Cecu says:

  Kuhana jaja?

 4. Nina says:

  svidja mi se ova dijeta, najbitnije je da ne budem gladna i da se ne razbolim…mislim da cu od sutra poceti.. :)

Ostavite komentar