Baby food dijeta

Začeci ove dijete kreću od toga što su korisnici različitih dijeta došli do mišljenja da veličina bebi porcije odlično odgovara osobama na dijeti i to iz razloga što tako unosi zdrav i hranjiv obrok, dostatne količine, a da se pritom ne unosi veća količina kalorija.

baby food dijetaUbrzo se razvio pravac ove dijete te se osobito popularizirao u Hollywoodu. Mnoge poznate zvijezde su počele masovno kupovati bebi hranu ne bi li dostigli željenu težinu upravo na taj način.

Obzirom da je pokazivala izvrsne rezultate, njena popularnost tada nije bila začuđujuća.

Postoje dva osnovna pravca ove dijete. Jedan je onaj kod kojega se bebi hrana jede samo kao međuobrok, tako da možete pojesti tri teglice hrane po izboru kao tri međuobroka.

Obzirom da bebi hrana ima malo kalorija i ne osigurava dovoljno energije odrasloj osobi, potrebno ju je konzumirati kao međuobrok, a ne kao konkretan obrok.

Uobičajene porcije hrane možete jesti tri puta dnevno s tim da hrana koju jedete treba biti zdrava, sa što manje masti i prihvatljivog unosa kalorija.

Drugi pravac dijete kaže da bi bebi hrana trebala zamijeniti jedan konkretan obrok – obično ručak ili večeru. Na primjer, jedna teglica raviola i slatkog krumpira ima manje od 200 kalorija.

Prednosti

Teglice bebi hrane lako se nabavljaju  i mogu se svugdje nositi bez problema. Ne trebate ih držati na hladnim i sličnim mjestima, možete ih nositi u torbi, konzumirati lako bilo gdje, ne zahtijevaju posebnu pripremu, hrana je kuhana i zdrava.

Osim toga, postoji mnoštvo zanimljivih okusa između kojih možete birati. Hrana ima vitamina, ne sadrži konzervanse, ima i one bez glutena. Teglice su odlične za kontrolu količine unesenog obroka.

Nedostatci

Ova dijeta nije postavljena na medicinskim postavkama i uputstvima. Iz tog razloga može biti teško odrediti koliko teglica bebi hrane možete pojesti, a da se svejedno postigne odličan rezultat. Također, obzirom na kašastu strukturu bebi hrane i bez ikakvog dodatka začina, neke osobe na dijeti mogle bi tima biti nezadovoljne.

Bebi hrana je jako hranjiva, ne sadrži natrij, nezdrave masnoće, genetski modificirane sastojke, antibiotike i ostale dodatke. Praktično je pakirana za uporabu što olakšava njenu konzumaciju.

Ukoliko porciju bebi hrane upotpunjujemo s minimalno jednim zdravim, hranjivim i kvalitetnim obrokom dnevno, može biti dobar alat za mršavljenje.Ostavite komentar