Abs dijeta

Abs dijeta drži se šest tjedana i u tom periodu kombinira tjelovježbu i prehranu baziranu na 12 namirnica. Dijeta je usredotočena na snagu, izgradnju mišića kroz trening, aerobik vježbe i dijetalni balans ugljikohidrata, bjelančevina i masti.


abs dijetaTjelovježba je izuzetno bitna i ne smije se preskakati jer pomaže tijelu sagorijevati višak masnoća iz cjelokupnog tijela.

Nije moguće ciljati specifična područja masti, kao što su trbuh ili bokovi, već će se ukloniti višak masnoća iz svih dijelova tijela.

Ishrana temeljena na Abs dijeti je formirana na način da osigura vitamine i minerale potrebne za zdrav organizam te da potakne izgradnju mišića koji pomažu u ubrzavanju uklanjanja viška masnoća iz organizma.

Tijekom držanja Abs dijete trebalo bi se dnevno unositi u organizam šest obroka, piti redovito vodu, ne brojati stalno kalorije već se usredotočiti na pravilnu ishranu. Ako Vam se šest obroka čini puno, varate se jer se, prema istraživanjima, na taj način održava energetski balans.

Namirnice koje je poželjno konzumirati:

  • žitarice od cjelokupnog zrna
  • zobene pahuljice
  • maslinovo ulje
  • zeleno povrće
  • nemasno meso
  • mliječni proizvodi s manje mliječnih masnoća
  • jaja
  • grah
  • bademi i drugi oraščići

Nemojte zanemariti vježbanje jer su adekvatne vježbe podjednako važne kao i ispravna prehrana u gubljenju masnoća. Vježbanje bi trebalo uključivati trening snage tri puta tjedno, trbušne vježbe dva do tri dana u sedmici i izbornu aerobik vježbu dva do tri puta tjedno.

Ono što se pokazalo jako učinkovito kod provođenja dijeta a besplatno je, jest vođenje on-line dnevnika mršavljenja na specijaliziranim forumima za mršavljenje. American Institute of Health je u svom šestomjesečnom istraživanju utvrdio da su osobe koje su vodile takav dnevnik mršavljenja izgubile u prosjeku 7 kilograma više od onih koji nisu vodili takav dnevnik.

“Poanta dnevnika mršavljenja je da će osoba puno teže griješiti u provođenju dijete kada njihov napredak  prate drugi korisnici foruma. Osim toga često se pokazalo kako je bitna podrška u nekim trenutcima osoba koje imaju sličan problem” izjavio je Bill Brogan, doktor pri navedenom institutu.

Naša preporuka je mrsavljenje-forum.com, koji je prvi specijalizirani forum za mršavljenje gdje uz podršku samih korisnika, možete očekivati odgovore i na Vaša pitanja od doktora, nutricionista i kineziologa.

Ostavite komentar