Redukcijska dijeta

Redukcijska dijeta bazira se na izbjegavanju veće količine ugljikohidrata (tjestenina, kruh, riža, krumpir, pržena i masna jela) te slatkoga pa se ne smije unositi šećer.

Tako da se svi napitci poput kave, čaja, kompota i sl., trebaju piti bez dodatka šećera. Na taj način potičemo organizam na razgradnju viška kilograma te da pohranjuje više vitamina i minerala iz hrane koju jedemo.

Prehrana je bogata bjelančevinama, balastnim tvarima i vitaminima koji nas mogu umjetno zasititi.

Za vrijeme dijete trebali bismo unositi 30 do 60 grama masnoća i do 110 g ugljikohidrata. Na taj način, za vrijeme 7 tjedana možemo izgubiti i čak oko 15 kilograma! S tim da pritom održavate zdravlje, a ne narušavate ga.

MEĐUOBROK

Zelena salata, salata od radiča ili matovilca, rajčica, krastavac, cvjetača, kisela paprika, kiselo zelje, limunada, sok od naranče, voćni sok bez šećera, nemasno mlijeko, vrhnje, jogurt, kiselo mlijeko, svježa paprika, čaj s limunom, kompot od svježeg voća, kava, nemasna salama, hrenovka.

PONEDJELJAK

DORUČAK – Čaj s limunom, vrhnje, 30 g crnoga kruha
RUČAK – Goveđa juha bez tijesta, kuhane mahunarke, kava
VEČERA – Juha od raznog povrća, tanka palačinka s limunom

UTORAK

DORUČAK- Bijela kava bez šećera, jabuka ili kivi ili ananas
RUČAK – Juha od špinata, pirjano zelje, krumpir, zelena salata
VEČERA – Sir liptauer, 30 g crnoga kruha, kruška ili jogurt

SRIJEDA

DORUČAK – Limunada, meko kuhano jaje, 30 g crnoga kruha
RUČAK – Juha od rajčice, tikvice, 30 g riže, zelena salata
VEČERA – Juha od kupusa, kompot od jabuka ili limunada

ČETVRTAK

DORUČAK – Šipkov čaj, 20 g maslaca, 30 g crnoga kruha
RUČAK – Juha od povrća, omlet, cvjetača i zelena salata
VEČERA – Kiselo mlijeko ili jogurt, 30 g crnoga kruha

PETAK

DORUČAK – Jogurt ili kiselo mlijeko, svježe voće ili voćna salata
RUČAK – Gusta juha od poriluka, umak od krastavaca s jajem
VEČERA -Salata sa sirom ementalerom, voćni jogurt ili voćka

SUBOTA

DORUČAK- Čaj kamilica limun, pržena rajčica, 30 g crnoga kruha
RUČAK – Juha od mesa, đuveč bez mesa, matovilac, jagode
VEČERA – Omlet od dva jaja, 30 g crnoga kruha, limunada

NEDJELJA

DORUČAK -Sok od rajčice, nemasni sir,30 g crnoga kruha
RUČAK – Juha od cvjetače, file oslića, salata od rajčice, paprika
VEČERA – Goveđa juha od kostiju s kuhanim povrćem, voće

Ostavite komentar