Cimet dijeta

Cimet je bazna namirnica ove dijete, kao što i sam naslov govori, no preporuča se i u redovitoj prehrani upravo zbog svojih ljekovitih i blagotovornih učinaka na inzulin u krvi i snižavanje štetnog  kolesterola.

Cimet je dakle dobar za one koje žele skinuti višak kilograma, kao i za dijabetičare.

Ono što je važno za ovu dijetu jest da se jede normalno bez nekih ograničenja. U jednoj varijanti se navečer uz bezmasni jogurt uzima žličica cimeta, a u drugoj se u pola litre vode doda žličica cimeta i to se popije ujutro natašte.

cimet dijetaIako se cimet većinom koristi u slatkim jelima, može biti odličan dodatak i slanim jelima poput rižota ili kus-kusa.

Mršavljenju također može pomoći kombinacija meda i cimeta jer obje namirnice imaju učinak na topljenje masnih naslaga.

Jednu žličicu meda pomiješajte sa pola žličice cimeta i to prokuhajte u vodi tako da dobijete šalicu tekućine.

Dobivenu tekućinu podijelite na dva dijela. Jednu polovicu šalice popijte ujutro natašte,  a drugu polovinu navečer poslije večere kako bi ubrzali razgradnju pojedene hrane.

Za doručak možete pojesti zobene cjelovite pahuljice zaslađene medom i cimetom. Za međuobrok uzmite integralne kekse posute cimetom, a za ručak integralnu rižu sa slabije masnim sirom i salatom.

Za međuobrok ili užinu izaberite bezmasni jogurt sa žličicom cimeta. Večeru bi trebali pojesti u 18 sati, a ako malo i kasnite – vodite računa da ona nikako ne bude poslije 20 sati. Primjer večere je pirjana piletina s povrćem i zelena salata.

Upotreba cimeta i meda nije nužna, ali će ubrzati efekt gubitka kilograma i poboljšanja Vašeg zdravlja.

Ono što se pokazalo jako učinkovito kod provođenja dijeta a besplatno je, jest vođenje on-line dnevnika mršavljenja na specijaliziranim forumima za mršavljenje. American Institute of Health je u svom šestomjesečnom istraživanju utvrdio da su osobe koje su vodile takav dnevnik mršavljenja izgubile u prosjeku 7 kilograma više od onih koji nisu vodili takav dnevnik.

“Poanta dnevnika mršavljenja je da će osoba puno teže griješiti u provođenju dijete kada njihov napredak  prate drugi korisnici foruma. Osim toga često se pokazalo kako je bitna podrška u nekim trenutcima osoba koje imaju sličan problem” izjavio je Bill Brogan, doktor pri navedenom institutu.

Naša preporuka je mrsavljenje-forum.com, koji je prvi specijalizirani forum za mršavljenje gdje uz podršku samih korisnika, možete očekivati odgovore i na Vaša pitanja od doktora, nutricionista i kineziologa.

Ostavite komentar