Dijeta od meda

Ova dijeta je jedna od monodijeta koje traju nekoliko dana i pripremaju tijelo na drugačiji način ishrane, a ipak omogućavaju mršavljenje. Na primjer, dijetom od meda može se izgubiti dva do tri kilograma. Monodijete se koriste za detoksikaciju organizma, odmaranje želuca, aktivaciju metabolizma i odstranjivanje suvišne tekućine iz tijela.

dijeta od medaDijeta od meda se bazira ponajviše na mliječnim proizvodima i voću, dakle namirnicama koje su nam lake za nabavu, prihvatljive cijene i jednostavne za pripremu. Osim toga, brzo se razgrađuju i probavljaju.

Ovim  planom prehrane se u tijelo unose velike količine vode i kalija tako da je blagotvorna za aktivaciju probave i tonificiranje tijela.

Možda ste se iznenadili kada ste vidjeli da se i med može koristiti u svrhu dijete – med u kombinaciji s voćem i mliječnim proizvodima djeluje laksativno.

Ovu dijetu bismo trebali držati tri do pet dana i postupno u nju uvoditi pojedine kuhane namirnice.

Nadalje Vam predstavljamo primjer jelovnika za jedan dan:

Doručak – svježe iscijeđen sok od naranče, žlica jabučnog octa i žlica meda, sve zajedno izmiješano (kako bismo dobili energetski napitak za aktivaciju metabolizma) ili 200 g jagoda, 100 g banana, 1 jogurt i žlica meda, sve izmiješano u ukusan frape

Ručak – voćna salata začinjena sa žlicom meda ili pjena od kakaa – napravljena od 100 g jogurta, 200 g svježeg kravljeg sira, jedne žlice kakao praha i jedne žlice meda

Međuobrok – frape od svježe iscijeđenog soka jedne naranče, jednog jogurta, malo cimeta te jedne žlice meda

Večera – 100 g jogurta, 200 g svježeg kravljeg sira, jedna žlica sušenih marelica te jedna žlica meda (sve umiješajte u jedan ukusan obrok) ili pire od dvije banane i jedne žlice meda

Prije spavanja – za ugodan san popijte jednu čašu mlijeka u koje je umiješan med

Ukoliko pripadate skupini sladokusaca koji se zapravo najteže prilagođavaju bilo kojoj dijeti, ova dijeta je idealna za Vas.

Osim što ćete izgubiti željene kilograme, a ne mišićnu masu; nećete biti nervozni zbog manjka slatkoga kao u većini drugih dijeta, unositi ćete dovoljno bjelančevina, masnoća i ugljikohidrata, potaknuti ćete proizvodnju serotonina (hormona sreće), očistiti ćete organizam od suvišne tekućine te utjecati na izgled kože kako bi ona postala sjajna, čista i zdrava.

Ostavite komentar