Kožna dijeta

Ponekad susrećemo da dijete koje držimo ostavljaju negativne posljedice na izgled i zdravlje naše kože.

Može izgledati beživotno i bez energije. Do navedenog dolazi iz razloga što se pri držanju dijete znamo ograničiti određene niskokalorične namirnice koje nam pomažu u mršavljenju, ali ujedno ne sadrže vitamine i minerale neophodne za zdravlje i lijepi izgled naše kože.

Dijeta za sjajnu kožu

Svi mediji su prepuni reklama za kreme i losione koji čine čuda! Međutim, niti jedno sredstvo za njegu kože Vam ne može postići da Vaša koža postane sjajna, glatka i mekana ukoliko ne uvrstite i pomoć prehrane s istim ciljem.

Nadalje Vam predstavljamo nekoliko sastojaka korisnih za čišćenje kože koje je smjer u kojem trebate krenuti ukoliko želite da ona izgleda sjajno i zdravo.


Najvažniji sastojci s tim ciljem su vitamini A i E te omega-3 masne kiseline. Tako da bi pri svojoj ishrani trebali birati namirnice koji ih sadrže.


Za doručak odaberite lanene sjemenke. Naime, one imaju sjajan učinak na Vašu kožu! One pršte zdravljem, bogate su omega-3 masnim kiselinama i lako ih kombinirate s ostalim žitaricama.

Izvrstan izvor važnih omega-3 masnih kiselina je i riba te bi ju trebali konzumirati što češće. Ukoliko ju ne volite jesti, onda bi barem trebali koristiti  dodatke prehrani koji sadrže dnevnu dozu omega-3 masnih kiselina.

Vrijeme je za ručak – izvrsna kombinacija brokule i mrkve

Kako je ranije spomenuto, jedan od važnih sastojaka za zdravlje kože je i vitamin A. Gdje ga možemo naći? Konzumirajte što više crvenkasto i tamno zeleno povrće jer obiluju tim vitaminom. Na primjer, naći ćete ga kelju, brokuli, špinatu, mrkvi, slatkom krumpiru i slično.

Ukusne grickalice…mogu biti i zdrave!

Često ne možemo odoljeti grickalicama i zapravo znaju biti prava mala napast.  Međutim, postoje i grickalice koje će odlično poslužiti kao međuobrok, a istovremeno su i zdrave.

To su na primjer bademi i lješnjaci. Oni su blagonakloni prema Vašoj koži jer sadrže važnog saveznika kože – vitamin E.Ostavite komentar