Riža s oslićem

SASTOJCI:

35 dkg riže                                             25 dkg pelati rajčica

20 dkg fileta oslića                                10 dkg sušenih gljiva

1 glavica luka                                         6 žlica maslinova ulja

1 mrkva                                                  sol, papar

1 žlica krušnih mrvica


Riža s oslićemOčišćenu i opranu ribu narezati na komadiće. Luk i mrkvu sitno nasjeckati pa popržiti na 3 žlice maslinova ulja.

Dodati namočene i narezane gljive te još kratko pržiti. Zatim umiješati usitnjene rajčice i kuhati 10-ak minuta pa dodati filete oslića, sol i papar te kuhati još 3-4 minute.

Na kraju posipati nasjeckanim peršinovim listom. Pripremljenim umakom preliti rižu kuhanu u slanoj vodi i sve dobro izmiješati.

Staviti u nauljenu vatrostalnu posudu, posipati krušnim mrvicama i nakapati preostalim uljem. Jelo peći 15 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva, dok riža na površini ne porumeni. Poslužiti toplo.

Ostavite komentar