Ratatoulle

Sastojci za 4 obroka:

1 crvena paprika, 2 očišćene tikvice, 1 mali očišćeni patlidžan, 1 oguljeni luk, 2 zrele rajčice, 50 g manjih gljiva (šampinjoni) – opranih i prepolovljenih, 200 ml soka ili umaka od rajčica, 1 grančica svježe nasjeckanog bosiljka, sol i svježe mljeveni papar


ratatoulleOčistite papriku od koštica, odstranite sjemenke i opnu s malim oštrim nožem te narežite na male kockice.

Na kockice narežite tikvice i patlidžan, a luk na kolutiće. Rajčice stavite nakratko u vruću vodu te im odstranite kožu i sjemenke i narežite na četvrtine.

Stavite povrće u lonac zajedno sa sokom od rajčice i bosiljkom. Začinite soli i paprom. Zavrite, pokrijte i lagano kuhajte oko 15 min dok povrće ne omekša.

Izvadite ga na tanjur. Tekućinu u loncu zavrite i pustite da ključa 20 min dok se malo ne zgusne.

Začinite umak soli i paprom. Procijedite umak od sjemenki i njime prelijte povrće. Možete poslužiti vruće ili hladno.

Ostavite komentar