Posni grah

SASTOJCI:

40 dkg mladog graha                ½ dcl ulja                          1,5 l vode

1 veća glavica luka                   1 žlica brašna                    mljevena slatka paprika

1 veća mrkva                             3 režnja češnjaka              sol, papar, lovorov list


posni grahGrah namakati 3 sata. Ocijediti i prokuhati u litri vode. Kad zavrije, maknuti s vatre pa opet ocijediti.

U posebnoj posudi na 2 žlice ulja popržiti nasjeckan luk i mrkvu.Kad luk požuti, dodati grah i 2 dcl vode. Prokuhati 10-ak minuta.

Dodati 1 lovorov list i ostatak vode te kuhati 1 sat. Na ostatku ulja kratko popržiti usitnjen češnjak. Kad požuti, dodati brašno.

Maknuti s vatre kad brašno dobije boju te dodati ½ žličice mljevene slatke paprike. Promiješati i uliti grah. Posoliti, popapriti i kratko prokuhati. Poslužiti odmah.

Ostavite komentar