Dijeta
.com.hrNajveći broj dijeta na jednom mjestu!
Posni grah
SASTOJCI:
40 dkg mladog graha ½ dcl ulja 1,5 l vode
1 veća glavica luka 1 žlica brašna mljevena slatka paprika
1 veća mrkva 3 režnja češnjaka sol, papar, lovorov list
Grah namakati 3 sata. Ocijediti i prokuhati u litri vode. Kad zavrije, maknuti s vatre pa opet ocijediti.
U posebnoj posudi na 2 žlice ulja popržiti nasjeckan luk i mrkvu.Kad luk požuti, dodati grah i 2 dcl vode. Prokuhati 10-ak minuta.
Dodati 1 lovorov list i ostatak vode te kuhati 1 sat. Na ostatku ulja kratko popržiti usitnjen češnjak. Kad požuti, dodati brašno.
Maknuti s vatre kad brašno dobije boju te dodati ½ žličice mljevene slatke paprike. Promiješati i uliti grah. Posoliti, popapriti i kratko prokuhati. Poslužiti odmah.