Dijeta
.com.hrNajveći broj dijeta na jednom mjestu!
Piletina s šumskim voćem
Sastojci za 4 osobe:
4 pačja prsa bez kostiju (svaka po 175 g), sol i svježe mljeveni papar, 1 žličica suncokretova ulja
Za umak: sok od 1 naranče, 1 lovorov list, 3 žlice želea od crvenog ribiza, 150 g svježeg ili zamrznutog šumskog voća, pola žličice smeđeg šećera, 1 žličica svježe nasjeckane metvice, 1 žlica octa balsamico, stručak svježe metvice za ukrašavanje (poslužiti uz kuhane zelene mahune)
Kožu s patke i začinite ju s malo soli i papra. Nauljite tavu pa zagrijte do dimljenja.
Pržite na srednjoj temperaturi 5 minuta ili dok ne dobije smećkastu boju.
Preokrenite meso i pecite 2 minute. Smanjite temperaturu i pržite još 5-8 minuta ili dok ne bude pečeno, ali još uvijek malo ružičaste boje u sredini. Izvadite iz tave i odložite na toplo mjesto.
Dok se patka sprema, načinite umak. U manju tavu stavite sok od naranče, lovorov list, žele od ribiza, bobice te šećer.
Dodajte preostale sokove iz tave gdje se peklo meso. Lagano uzavrite, smanjite temperaturu i lagano kuhajte 4-5 minuta, dok voće ne omekša.
Izvadite lovorov list. Umiješajte ocat i nasjeckanu metvicu te začinite soli i paprom. Narežite pačja prsa dijagonalno i aranžirajte na tanjure. Prelijte preko toga umak od šumskog voća te ukrasite sa metvicom. Poslužite odmah uz kuhane zelene mahune.
Savjet: Poparite patku prelijevanjem kipuće vode kako bi se višak masti iscijedio i koža postala hrskavija.