Dijeta
.com.hrNajveći broj dijeta na jednom mjestu!
Piletina s paprikama
SASTOJCI:
1 pile 2 režnja češnjaka komadić ljute papričice
3 velike paprike 1 dcl bijelog vina 2 glavice luka
1 dcl maslinova ulja 2 rajčice sol, papar, peršin
Piletinu narezati na komade. Paprike očistiti i narezati na rezance. Luk i češnjak očistiti i sitno nasjeckati.
Na polovici ulja pirjati luk dok ne omekša. Zatim dodati preostalo ulje i piletinu pa pržiti 6-8 minuta, s jedne i druge strane.
Potom umiješati nasjeckani češnjak i ljutu papričicu te još kratko pirjati. Uliti zatim, vino pa kuhati dok se tekućina ne smanji na pola.
Dodati narezane paprike i sve dobro začiniti solju i paprom. Nakon 3-4 minute umiješati oguljenu i nasjeckanu rajčicu.
Smanjiti vatru, poklopiti posudu pa kuhati, uz često miješanje, dok piletina ne omekša. Na kraju umiješati nasjeckani peršinov list.
Lijep pozdrav za vas,koje bi vitamine trebali trositi grupa A pozitivna puno hvala.