Piletina s paprikama

SASTOJCI:

1 pile                                   2 režnja češnjaka                         komadić ljute papričice

3 velike paprike                  1 dcl bijelog vina                           2 glavice luka

1 dcl maslinova ulja            2 rajčice                                        sol, papar, peršin


Piletinu narezati na komade. Paprike očistiti i narezati na rezance. Luk i češnjak očistiti i sitno nasjeckati.

Na polovici ulja pirjati luk dok ne omekša. Zatim dodati preostalo ulje i piletinu  pa pržiti 6-8 minuta, s jedne i druge strane.

Potom umiješati nasjeckani češnjak i ljutu papričicu te još kratko pirjati. Uliti zatim, vino pa kuhati dok se tekućina ne smanji na pola.

Dodati narezane paprike i sve dobro začiniti solju i paprom. Nakon 3-4 minute umiješati oguljenu i nasjeckanu rajčicu.


Smanjiti vatru, poklopiti posudu pa kuhati, uz često miješanje, dok piletina ne omekša. Na kraju umiješati nasjeckani peršinov list.

jedan komentar na “Piletina s paprikama”

  1. Fata says:

    Lijep pozdrav za vas,koje bi vitamine trebali trositi grupa A pozitivna puno hvala.

Ostavite komentar