Dijeta
.com.hrNajveći broj dijeta na jednom mjestu!
Patka sa šampinjonima
SASTOJCI:
patka težine 1,5-2 kg 1 glavica luka 2 žlice vinjaka
25 dkg šunke ½ limuna majčina dušica
25 dkg šampinjona 2 žlice brašna sol, papar
1,5 žlica maslaca 1 rajčica
Patku posoliti i popapriti. Šampinjone i šunku usitniti pa popeći 10-ak minuta. Posoliti, popapriti, začiniti majčinom dušicom, naribnom koricom i sokom od pola limuna.
Tako pripremljenim nadjevom napuniti unutrašnjost patke, otvor zatvoriti čačkalicama pa ju staviti u namašćen lim.
Doliti vode i peći u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva, oko 1 sat. Luk nasjeckati s rajčicom, složiti oko patke i peći još 90-ak minuta.
Tijekom pečenja patku redovito polijevati vlastitim sokom, a prema potrebi, doliti i vode. Pečenu patku izvaditi, a sok protisnuti, primiješati brašno pa kuhati da se umak zgusne. Umiješati vinjak i papar pa poslužiti uz pečenje.