Patka sa šampinjonima

SASTOJCI:

patka težine 1,5-2 kg                        1 glavica luka                        2 žlice vinjaka

25 dkg šunke                                    ½ limuna                                majčina dušica

25 dkg šampinjona                           2 žlice brašna                         sol, papar

1,5 žlica maslaca                              1 rajčica


patka s šampinjonimaPatku posoliti i popapriti. Šampinjone i šunku usitniti pa popeći 10-ak minuta. Posoliti, popapriti, začiniti majčinom dušicom, naribnom koricom i sokom od pola limuna.

Tako pripremljenim nadjevom napuniti unutrašnjost patke, otvor zatvoriti čačkalicama pa ju staviti u namašćen lim.

Doliti vode i peći u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva, oko 1 sat. Luk nasjeckati s rajčicom, složiti oko patke i peći još 90-ak minuta.

Tijekom pečenja patku redovito polijevati vlastitim sokom, a prema potrebi, doliti i vode. Pečenu patku izvaditi, a sok protisnuti, primiješati brašno pa kuhati da se umak zgusne. Umiješati vinjak i papar pa poslužiti uz pečenje.

Ostavite komentar