Odresci od oslića

Sastojci za 4 obroka:

2.5 cm oguljenog svježeg đumbirovog korijena, 4 mlada luka – očišćena, 2 žličice svježeg nasjeckanog peršina, 1 žlica smeđeg šećera, 4 odreska oslića – svaki po 175 g , sol i svježe mljeveni crni papar,

25 g polumasnog maslaca, svježe kuhano povrće za posluživanje (mahune/mrkva/šparoge i sl).


odresci od oslićaZagrijte gril i rešetku pokrijte slojem aluminijske folije. Naribajte đumbirov korijen (ako želite laganiji okus đumbira, narežite ga umjesto ribanja i izvadite prije posluživanja).

Narežite mladi luk na tanke trake. Izmiješajte mladi luk, đumbir, nasjeckani peršin i šećer. Dodajte 1 žlicu vode.

Obrišite riblje odreske. Začinite po ukusu soli i paprom. Postavite na 4 odvojene aluminijske folije (20x20cm). Pažljivo prekrijte smjesom đumbira po ribi.

Narežite maslac na kocke i stavite preko ribe. Lagano presavijte foliju preko mesa ribe kao da radite paketić.

Stavite na zagrijani gril i pecite 10-12 minuta ili dok ne bude gotovo. Stavite paketiće ribe na pojedinačne tanjure. Odmah poslužite sa svježe kuhanim povrćem.

Ostavite komentar