Alli mršavljenje


Alli je tableta za mršavljenje koja se može dobiti bez recepta. Iako je bilo nekih kontroverzi oko dopuštanja ovog lijeka na tržište u Sjedinjenim državama, za sada predstavlja siguran način mršavljenja koji se dobiva bez recepta.

Alli je tableta za mršavljenje u kojoj se pokušava dati znanstveni temelj za tablete koje se dobivaju bez recepta a ipak su djelotvorne. Dosta ljudi ne želi ili im je neugodno otići do liječnika i tražiti recept za sredstva za mršavljenje.

A i mnogi liječnici nisu skloni davati recepte za takve lijekove ako vaša debljina ne ugrožava vaše zdravlje. Ali Alli možete kupiti u svakoj ljekarni bez recepta i to je idealna tableta za mršavljenje za takve ljude.

Alii je primarno kreirana kao Xenical, točnije lijek koji se izdaje na recept. Ali sa smanjenim dozama u tabletama, sada je dozvoljen i bez recepta. U suštini to je Orlistat. Orlistat je inhibitor lipaza, ili laički “blokator masti”.

Radi na način da blokira jedan dio probavljanja masti, a s time smanjuje količinu kalorija koje tijelo apsorbira iz unesene hrane. Ukoliko te tablete kombinirate s nekom dijetom s niskom količinom kalorija, gubi se oko 1-2kg više nego da ne uzimate te pilule. Neprobavljene masti izlaze sa stolicom iz tijela.

Ružna stvar oko ovoga je takva da vaše debelo crijevo ne može apsorbirati sve masti iz hrane i vaša stolica je dosta masnija nego inače.

Ukoliko i dalje jedete vrlo masnu hranu (hamburgere, odojka, burek, ćevape) a koristite ove tablete, tada možete očekivati neke neugodne nuspojave, kao što je cijeđenje masti iz debelog crijeva. Takva pojava ostavlja vrlo prljave mrlje na odjeći i nije ugodna u poslovnom društvom.

Ukratko, uzimanje ovih tableta ne znači da se nećete udebljati ako jedete masnu hranu, ali će vas naučiti pameti.


Budući da Alli radi samo unutar probavnog trakta, ne bi smjelo biti ubrzanog srca, nesanice i sličnih simptoma, ali ako ste navikli jesti jako masnu hranu možete očekivati proljeve i nadutost.

Dodatne nuspojave mogu biti da tijelo ne može dobiti neke vitamine iz hrane dok uzimate Alli. Naime neki vitamini su topljivi u mastima – D, E, K i beta-karoten što znači da ako tijelo ne može apsorbirati masti, onda neće apsorbirati niti vitamine koji su u mastima.

Tko ne bi trebao uzimati Alli?

Dijabetičari ne bi trebali uzimati Alli ili slične lijekove. Također osobe koje su imale operaciju transplantacije organa, prema nekim istraživanjima, Alli može reagirati sa lijekovima koji sprječavaju odbacivanje organa, pa su moguće komplikacije.

Osobe koje imaju tegoba sa probavnim traktom, kao teška nadutost, iritabilno crijevo i slične probleme ne bi trebali uzimati ovakve lijekove jer mogu pogoršati njihovo stanje.

Trudnice i osobe koje doje nikako ne smiju uzimati ovakve lijekove.

Dok se koristite lijekom kao Alli, preporučljivo je uzimati neke multivitaminske dodatke prehrani koji ne sadrže šećer.

Alli je tableta za mršavljenje koja se može dobiti bez recepta. Iako je bilo nekih kontroverzi oko dopuštanja ovog lijeka na tržište u Sjedinjenim državama, za sada predstavlja siguran način mršavljenja koji se dobiva bez recepta.

Prije uporabe se savjetujte s liječnikom. Informacije koje nađete na Internetu nikako nemojte zamijeniti za medicinske savjete, što uključuje i ovaj tekst.

Ostavite komentar