Kavitacija

Kavitacija je termin koji jako često čujemo u posljednje vrijeme… Odzvanja u raznim emisijama o ljepoti, u reklamama na radiju, televiziji i internet kampanjama. Viđate ga na letcima i plakatima.

No, znate li što je to? To je jedna od najpopularnijih i najučinkovitijih metoda mršavljenja i gubitka celulita! To je revolucionarna metoda liposukcije nekirurškim putem. Ako se želite riješiti suvišnih masnih naslaga i ne želite ići “pod nož”, ovo je pravi odabir za Vas!

Kavitacija se temelji na radu niskofrekventnih UZV valova koji mehanički probijaju nakupljene masne stanice koje se potom razlijevaju u međustaničnu tekućinu (u obliku triglicerida) i posredstvom enzima se razgrađuju (na glicerol i više masne kiseline) te djelovanjem limfe izbacuju višak tekućine iz tijela.

Glicerol odlazi u krv, a više masne kiseline u jetru. Tamo se prerađuju kao i masnoće iz hrane. Vodotopivi glicerol odlazi u cirkulaciju i  koristi se kao izvor energije, a netopive slobodne masne kiseline svoj put pronalaze prema jetri gdje se razgrade kao i svaka druga slobodna masna kiselina, uključujući i one iz hrane.

Na taj način se omogućuje probijanje energije na točno određenom mjestu u tkivu i selektivno razbijanje masnih naslaga.

Kavitacija tako potiče brzu razgradnju masnih stanica i njihovu ubrzanu eliminaciju iz organizma. Jedan tretman obično traje od 20 do 40 minuta (ovisno o dijelu tijela koji se tretira), a potrebno je svega nekoliko tretmana kako bi se vidjeli konkretni rezultati. Želite li korigirati trbuh, bokove, bedra, stražnjicu, nadlaktice ili koljena, ovo je put do toga.Riječ je o efikasnoj, brzoj, bezbolnoj i neinvazivnoj metodi, koja ne ostavlja nikakve ožiljke, crvenilo niti otoke na tretiranom području, kao što je česti slučaj kod operativnih metoda. Rezultati se vide vrlo brzo i to je jedan od razloga za njenu snažnu popularnost. Tretman je ugodan i relaksirajući (na kožu se nanosi gel te se potom aparatom prelazi po dijelu tijela koji se tretira).

Ova popularna metoda otapa lokalizirane masnoće, nema negativnih nuspojava, a kontraindikacije su svedene na minimum (nije poželjno raditi kavitaciju na trudnicama, dojiljama, kod otvorenih rana i sl.).

Naš savjet za provođenje tretmana kavitacije je Centar za mršavljenje i oblikovanje tijela Altis. Navedeni Centar jedini u Hrvatskoj ima stručni pristup u provođenju tretmana kavitacije te je specijalizirani Centar za mršavljenje.

U svakom slučaju je, ukoliko želite smršaviti, preporučljivo kavitaciju kombinirati sa zdravom i kvalitetnom prehranom, uz pažljivi unos namirnica i nutrijenata. Poželjno je i vježbanje.

Rezultati su kod većine pacijenata vidljivi već nakon prvog tretmana, ali su nužni još i dodatni kako biste još smanjili broj masnih stanica na tretiranom dijelu tijela, a time i njegiv opseg.

Ostavite komentar