Zdrava prehrana i mršavljenje

Dakle, napokon je došlo vrijeme da svoje tijelo očistite od svih tih otrova nezdrave prehrane, rješavajući se pritom i nakupljenoga masnog tkiva. Pogledajmo kako.

Nužno je na neki način povisiti vaš prag tolerancije na glukozu. On je sada vrlo nizak, a to znači da čim pojedete i najmanju količinu ugljikohidrata, osobito ako je to loš ugljikohidrat, vaša gušterača počinje stvarati nerazmjerno velike količine inzulina.

Drugim riječima, količina inzulina koja se izluči u vašem organizmu nije u skladu s količinom glukoze koja je ušla u vaš krvotok. Višak inzulina kemijski djeluje na masne kiseline pretvarajući ih u zalihe masti. Vrlo jednostavno možemo zaključiti kako su u vas zapravo izraženi svi simptomi hiperinzulinemije.

Prekomjerna težina, međutim, nije jedina posljedica pogrešnih prehrambenih navika koje ste razvili tijekom života. One su uzrokom mnogih drugih tegoba koje osjećate, a najčešće je to neprestani osjećaj umora i loša probava. I o jednoj i o drugoj tegobi podrobnije ćemo govoriti u člancima o hiperglikemiji i o probavi.

Zdrava prehrana i mršavljenjeNa ovome mjestu želio bih vas ohrabriti i ponoviti kako uz moju metodu mršavljenja nećete osjećati nikakvu slabost, umor ili omaglice, što su sve česte pojave pri mnogim drugim dijetama. Zapravo, osjećat ćete se upravo suprotno!

Budete li dosljedno primjenjivali njezina temeljna pravila, ne samo što ćete smršavjeti, već ćete se osjećati tjelesno i duhovno snažniji, dinamičniji i spremniji suočiti se s izazovima i nositi se sa svakodnevnim stresovima.

Moja je metoda jednostavna i praktična. Čak i u početku, kada iz obroka morate posve isključiti određene namirnice, vidjet ćete da se ona vrlo jednostavno može primjenjivati i ako se hranite u restoranima, pa i onda ako ste posve zaokupljeni poslom.

Možda će vam čak biti teže provoditi je kod kuće, jer nije jednostavno preko noći promijeniti ustaljene prehrambene navike cijele obitelji.

No kad vaš partner na vama vidi rezultate, ili čak pročita ovu knjigu, te kada shvati način na koji se pravila o prehrani provode u praksi, možda će i cijela obitelj odlučiti slijediti vaš primjer.

Po pravilu, prilično je lako prihvatiti neku teoriju. Teškoće se pojavljuju kad je treba primijeniti. Da bih vam u tome pomogao, svoju ću metodu izložiti vrlo podrobno.

Prije toga, međutim, pozivam vas da zajedno razmotrimo vrlo važan problem kardiovaskularnih bolesti i mogućnosti njihova sprečavanja.

Ostavite komentar