Ukratko o Zagrebu

Zagreb je glavni grad Republike Hrvatske, i najveći grad u Hrvatskoj po broju stanovnika. Povijesno gledano, Zagreb je izrastao iz dva naselja na susjednim brdima, Gradeca i Kaptola, koji čine jezgru današnjeg Zagreba, njegovo povijesno središte.

Zagreb danas predstavlja upravno, gospodarsko, kulturno, prometno i znanstveno središte Hrvatske. Položajem i kulturom spada u gradove Srednje Europe.

Prije više od 900 godina počela je priča o Zagrebu, glavnom gradu Republike Hrvatske. Smješten pod obroncima Medvednice i uz obale rijeke Save, ovaj grad će vam zaželjeti dobrodošlicu otvorena srca i svakim novim korakom po svojim povijesnim uličicama pokazati zašto ga zovu novim ‘must see’ odredištem srednje Europe.

Postoji nešto jako romantično u Zagrebu. Glavni i najveći grad Hrvatske kao da je zarobio duh svoje slavne prošlosti. Ulice starog dijela grada šapuću priče o zaboravljenim aristokratskim urotama i o austrijskom i mađarskom kraljevskom stilu.

Proljeće je sigurno najbolje razdoblje za posjetiti Zagreb jer je u to vrijeme grad prekrasan, posebno stari dio grada sa svojim dražesnim ulicama koje vrve od kafića i taverni u kojima možete sjediti satima kao što to čine i građani – ljudi u Hrvatskoj zaista vole sjediti u kafićima i ispijati kavu satima.

Ostavite komentar