U potrazi ste za povoljnim privatnim smještajem u Zagrebu? Pogledajte!

Već nam je dosta čitatelja slalo upite o tome gdje se može povoljno noćiti u Zagrebu. Donosimo Vam preporuku od strane naših dopisnika. Preporuka su Sobe i apartmani Altis koje su locirane na Laništu, dijelu Novog Zagreba koji danas glasi kao jedan od kvartova sa najbogatijim sadžajima.

Tako se nedaleko od Soba i apartmana Altis nalaze Arena Centar i Arena Zagreb. Također, popularno jezero Jarun udaljeno je svega 2,5 km od Altisa.

U potrazi ste za povoljnim privatnim smještajem u Zagrebu? Pogledajte!Sobe su iznimno čiste što nam je tijekom boravka i ocjene smještaja bilo jako bitno. Nadalje, sve sobe su bile jako dobro opremljene pa je tako svaka soba imala klima uređaj, centralno grijanje, bežični internet.

Tijekom ljepšeg dijela godine, možete uživati i u modernoj terasi koja se prostire na 70 m2.
Cijene smještaja su jako jeftine pa tako možete pronaći dvokrevetnu sobu za 250 do 270 kuna. Za sobu sa kuhinjom cijene su od 270 do 290 kuna.

S obzirom da su Sobe i apartmani ograničenih kapaciteta, savjetujemo da rezervaciju izvršite što prije.

Dodatne informacije možete potražiti na www.apartmani-altis.com

Što pogledati u Zagrebu?

Katedrala

Katedrala Uznesenja Blažene Djevice Marije jedan je od simbola grada Zagreba. Ona je izniman primjer promjene kroz graditeljske stilove jer su na tom kompleksu zastupljeni gotovo svi stilovi. Zagrebačka biskupija je osnovana 1094. godine.

Ubrzo nakon toga započela je izgradnja katedrale. Troapsidalno svetište s poligonalnim apsidama građeno je u ranogotičkom stilu koncem 13. stoljeća. Tri broda koji već teže kasnogotičkom izjednačivanju visine prostora građena su u 14. i 15. stoljeću. U vrijeme gradnje zvonika, turska vojska je zaprijetila gradu pa je gradnja preusmjerena na zaštitne bedeme Nakon prestanka opasnosti od napadača u 17. stoljeću gradi se jedan zvonik. Tada je barok obuhvatio cijelu gradnju, što je danas vidljivo na raskošnim oltarima.

Tkalčićeva ulica

Danas živopisna gradska ulica popularno zvana Tkalča nekoć je bila potok Medveščak. Potok je dijelio Kaptol i Gradec. Istočna strana potoka pripadala je crkvenom Kaptolu, a zapadna svjetovnom Gradecu. Potok je pokretao mnoge mlinove, a u 18. stoljeću se na njemu gradi prva zagrebačka manufaktura sukna te sapuna, papira i likera. Zbog zagađenosti nadsvođuje se krajem 19. stoljeća i pretvara se u ulicu. Tada su živost ulice i danju i noću održavali mali obrti, trgovine, krčme i javne kuće. Danas u Tkalču sve uzraste privlače mali butici, tradicijske trgovine, restorani i kafići.

Ostavite komentar