Tretmani protiv celulita

Često čitate u medijima za razne tretmane koji se koriste u borbi protiv celulita, ali ne znate koja bi metoda za Vas bila najpogodnija?

U nastavku navodimo najpoznatije tretmane koji se koriste u borbi protiv celulita.

Anticelulitna masaža – Vrlo je učinkovita u borbi protiv celulita, a cilj joj je poboljšanje periferne mikrocirkulacije i razbijanje masnih naslaga te odvođenje toksina i viška tekućine putem limfnog sustava.

Čvrstim – a ujedno i nježnim – pokretima glađenja, čupkanja i pljeskanja stimulira se potkožno vezivno tkivo i potiče mikrocirkulacija. Rezultat je osnaživanje potkožnog tkiva te zatezanje i izravnavanje kože. Masažom se ubrzava metabolizam i postiže dubinsko djelovanje na celulit.

Kako bi se pospješio utjecaj anticelulitne masaže, korisno je uz nju koristiti različite anticelulite kreme i ulja koja sadrže ekstrakte algi, bršljana, crvenog kestena, guarane, cerkopije, ginkobilobe, kofeina itd.

Elektrolipoliza – Posebice je učinkovita kod lokaliziranih celulitnih nakupina. Riječ je o elektroterapijskom tretmanu koji koristi niskofrekventne struje i tako djeluje na tonificiranje mišića i otapanje masnoća.

Tonificiranje povećava mišićnu masu i smanjuje obujam u centimetrima. S druge strane, pojačava se otapanje lokaliziranih masnih nakupina i potiče njihovo odstranjivanje putem limfe. Ovisno o tipu i stadiju celulita, prilagođavaju se programi i frekvencije.

Lifting tijela – Cilj tretmana je dubinska regeneracija kolagenih i elastinskih vlakana uz poboljšanje strukture vezivnog tkiva.

Izravno djeluje na tonus kože i mišića, a posebno je učinkovit kod opuštene i mlohave kože i kože sklone strijama. Takvu kožu posebice treba regenerirati i u njoj potaknuti cirkulaciju i izmjenu tvari.

Tretman se izvodi pomoću valjkastih elektroda kojima se tretira problematično područje. Također se nanosi aktivni gel na bazi kolagena i algi koji dodatno učvršćuju opušteno tkivo.

Limfna drenaža – Izuzetno je važna metoda u uspješnom tretiranju celulita, jer rješava posljedice nakupljanja viška tekućine i otpadnih tvari nastalih pojavom celulita. Izvodi se ručno ili pomoću specijalnog aparata za drenažu.

Limfna drenaža bazira se na nježnim ritmičkim pokretima kojima se stimuliraju limfni čvorovi na tijelu čime se potiče protok limfe, a time i bolje drenira međustanična tekućina. Njome se smanjuje natečenost i osjećaj težine u nogama te ublažava izgled „narančine kore“.

Terapija ultrazvukom – Kod terapije ultrazvukom koriste se ultrazvučni  valovi frekvencije 3MHz koji prodiru do 2,5 cm ispod kože. Obzirom da imaju termički učinak, tada pokreću nakupljenu tekućinu i razbijaju masne nakupine.

Endermologija – Endermologija se zasniva na kompjutoriziranoj masaži posebnim aparatom koji ima dva nastavka u obliku pokretnih valjaka. Oni podižu i stišću kožu i potkožno tkivo čime povećavaju lokalnu mikrocirkulaciju i tako potiču pravilno kruženje hranjivih tvari u vezivnom tkivu. Tretman je ugodan tako da djeluje opuštajuće za vrijeme svoga trajanja.

Aromaterapijski tretman bandažama – Temelji se na toplo-hladnom učinku aromatičnih bandažnih zavoja. Osnovu aromaterapijskog tretmana bandažama čine termoaktivna ulja koja snižavaju unutarnju temperaturu tijela i stimuliraju organizam na dodatnu potrošnju energije tako što sagorijevaju masne naslage.

Termoaktivne supstance u obliku gela i krema umasiravaju se u područja zahvaćena celulitom, a potom se tretirana zona omotava elastičnim zavojima namočenim u aktivni anticelulitni losion.


Body wraping – Body wraping je metoda umatanja tijela u folije kako bi aktivne supstance što dublje prodrle u potkožno tkivo. Ovim tretmanom intenzivno se stimulira stanična izmjena tvari i aktivira limfni sustav. Termički učinak pospješuje sagorijevanje masnoća.

Terapija blatom i algama – Terapija blatom i algama  jedna je od najstarijih metoda u borbi protiv celulita. Odlikuje se izvrsnim mineralizirajućim učinkom na kožu, kao i velikom moći izvlačenja vezane tekućine iz masnih nakupina i razgradnje masnoća. Blato i alge pritom djeluju kao odličan piling tako da je koža nakon tretmana glatka i meka. Sličan učinak imaju i tretmani na bazi čokolade i vanilije.

Ostavite komentar