Što piti kod mršavljenja?

Kako smo već vidjeli, u prvoj fazi mršavljenja najvažnije je posve isključiti sva alkoholna pića, pa i vino. Ako želite, pijte vodu ili prirodne čajeve. Nikako nemojte piti gazirane napitke, jer će ugljikov dioksid, koji svi oni sadrže, izazvati nadutost i poremećaje u probavi.

Svakako vam savjetujem da tijekom obroka pijete vrlo malo vode, jer ćete njome razrijediti želučane sokove i omesti proces probave. Ako ste zaista veoma žedni, strpite se dok ne budete na pola obroka,a ni u kojem pak slučaju vodu nemojte piti prije jela.

Što piti kod mršavljenja?To je vrlo loša navika koju, nažalost, svi imamo, a ona je često uzrok mnogih probavnih tegoba. Mogli bismo je izbjeći tako da odredimo točan raspored uzimanja dovoljnih količina vode između obroka.

Ako ste zbog posla primorani odlaziti na poslovne ručkove ili večere dok ste još u prvoj fazi, ne zaboravite da alkoholne koktele morate preskočiti. Naručite sok od rajčice, a ako baš morate prihvatiti neko alkoholno piće (ako je koktel priređen u nečiju čast), tada ga nemojte popiti.

Pravite se da ga pijete, ali zapravo samo prinosite čašu ustima, namočite usnice u piće i ništa više od toga! Na kraju ćete već uhvatiti povoljan trenutak kada ćete svoju čašu negdje odložiti a da to nitko ne opazi.

Ako vam se to bude činilo nemogućim, budite dosjetljivi! Svoju čašu stavite ispred jedne od onih osoba koje umjesto svoje čaše uvijek uzimaju tuđu čašu, osobito ako je njezina već prazna.

U takvim prilikama uvijek ćete ih naći. Dogodi li se da nema baš nijedne takve osobe (što bi me uistinu začudilo), uvijek možete pronaći kakvu vazu za cvijeće ili posudu za hlađenje pjenušca, otvoren prozor (ako je ljetno doba) ili, u krajnjem slučaju, slivnik.

Ostavite komentar