Skidanje kila

Mnoštvo je dijeta koje koristimo kako bismo se riješili prekomjernih kilograma. Svatko od nas bira dijetu koja najviše odgovara njegovim osobnim preferencijama ishrane, podneblju u kojemu živi te načinu života. Učestali zajednički faktor dijeta je ukidanje ugljikohidrata i zavaravanje gladi.

Međutim, znanstvenici su sada otkrili nove načine gubitka kilograma koji ne uključuju niti jedan od dva spomenuta faktora. Dakle, zaboravite odricanje od ugljikohidrata i zavaravanje svog apetita, jer novi je program dijete, prema znanstvenicima, posve učinkovit i bez toga.

1) Staro pravilo dijeta kaže: Ukoliko želite smršavjeti, trebali biste se odreći ugljikohidrata.

Međutim, režim izbjegavanja ugljikohidrata se teško održava. Također je i ustanovljeno da su oni koji su konzumirali ugljikohidrate u malim količinama u istom razdoblju smršavjeli više od onih koji su ih u cijelosti izbacili iz prehrane.

Novo pravilo: Ključ rješenja je umjerena prehrana. Pet manjih obroka žitarica dnevno daje vam dodatnu energiju i potrebna vlakna.

2) Staro pravilo: Izbjegavajte žumanjak.

U istraživanju britanskog sveučilišta Surrey dokazano je da je postotak kolesterola u njemu potpuno zanemariv.

Novo pravilo: Žumanjak sadrži korisne sastojke poput proteina i kalcija koji su nam neophodni u svakodnevnom životu. U umjerenim količinama su korisni u našoj prehrani.

3) Staro pravilo: Alkohol je nepoželjan ukoliko želite voditi računa o održavanju svoje težine.

Novo pravilo: Volite popiti malo alkohola? Čaša vina ili piva dnevno neće naštetiti  Vaše težine. Samo nemojte pretjerivati.

4) Staro pravilo: Slatkiši su zabranjeni. Istraživanja su pokazala da odricanje od jedne vrste namirnica potiče želju za njima, pa ćemo kad-tad navaliti na njih.

Novo pravilo: Povremeno se počastite i njima, jedite ono što volite, ali u malim količinama. Savjetujemo Vam da pritom odaberete crnu čokoladu.


Ostavite komentar