Savjeti za zdravo i brzo mršavljenje

Mnogi od vas vjerojatno bi bili zadovoljni i s pet izgubljenih kilograma, iako biste ih objektivno trebali imati deset ili dvanaest manje.

Što se mene tiče, želio bih vas ohrabriti u nastojanju da budete zahtjevniji u određivanju vlastitog cilja.

U poslu ste odlučni i poduzetni, zašto ne biste takvi bili i kad je riječ o vašem tijelu? Biste li bili zadovoljni kada bi vaše poduzeće svoj udio na tržištu povećalo za 4% do 5% ako znate da su vaše stvarne mogućnosti takve da možete ostvariti povećanje od 12%? Dakako, ne biste! Zauzmite, dakle, isti takav stav i kad je riječ o vašoj osobnoj dobrobiti.

Savjeti za zdravo i brzo mršavljenjeVi volite izazove. Evo, jedan je upravo pred vama. Prihvatite ga! Nekima kvantitativno određenje cilja možda neće biti dostatno. Također je važno odrediti rok u kojem se cilj ima ostvariti. Dakle, želite smršavjeti toliko i toliko kilograma. Odlično! No, koliko vam za to treba vremena?

Morate znati da svaki organizam reagira drukčije, ovisno o nizu čimbenika.

Spomenimo samo spol, dob, vrstu prehrane na koju je netko navikao, nasljedne sklonosti. Stoga je teško kazati koliko ćete kilograma izgubiti za tjedan dana.

Jednima će poći za rukom smršavjeti jedan kilogram, drugima dva, ostalima nešto manje. Osim toga, u nekih gubitak težine u početku može biti izraženiji, a zatim se postupno usporavati. Nemojte se, dakle, zabrinuti ako u vas taj proces bude tekao sporije nego u vaših poznanika.

Namirnice koje zahtijevaju posebnu pozomost

Vlastito me iskustvo naučilo da zbog psiholoških razloga ništa ne valja započinjati zabranama. Zato sam prilično vremena i truda uložio u to da prijateljima objasnim koje su namirnice dopuštene, a tek sam zatim nabrojio one koje su zabranjene.

Takav se način, međutim, pokazao prilično dugotrajnim i zamornim, jer je popis dopuštenih namirnica gotovo beskonačan. Popis zabranjenih namirnica mnogo je kraći i mnogo važniji, pa je zato bolje da krenemo od njega.

Ostavite komentar