Proces termogeneze ovisi o tjelesnoj aktivnosti

Ako želite kontrolirati tjelesnu težinu pod svaku cijenu i skinuti masne naslage koje se s vremenom talože na kritičnim mjestima, osim redukcije kalorija koje unosite, morate povećati razinu potrošnje, odnosno povećati tjelesnu aktivnost.

To je naprosto zakon! Intenzitet aktivnosti diktira potrošnju masti.

Kako se prag aktivnosti povećava, smanjuje se razina upotrebe masti kao goriva. Naime, za razlaganje masti potreban je kisik, a njega tijelo može dobiti dovoljno samo ako se žestoko izmorite nekom od aktivnosti. Je li baš tako?

Naravno, ne! Tek lakši trening s dubokim udisajima koji dulje traje donijet će tijelu više kisika potrebnog za razlaganje masti. A što je više kisika u tijelu, bit će manje masnih naslaga.

Proces termogeneze ovisi o tjelesnoj aktivnosti Ove činjenice se u pravilu zaboravljaju, pa se na neki način stalno ponavljaju iste pogreške. Rijetki ljudi koji taj problem dobro poznaju  su bodibilderi. Preporuka je -lakše ili umjerene vježbe koje dulje traju umjesto žustrog preskakivanja konopca ili stotinu sklekova!

To što vam je majca sasvim mokra od znoja nikako ne znači da ste se riješili svoga sala.Mislite  da morate podnijeti torturu, da morate platiti ceh svom apetitu,
no to uopće nije potrebno. Tu se krije zamka!

Kako možete znati u kojoj ste fazi tjelovježbe ije li intenzitet dovoljan za proces termogeneze?

Evo jednostavnog trika za postizanje optimuma ako možete razgovarati dok vježbate, nećete moći pjevati. Ako ipak možete razgovjetno  otpjevati neku ariju -intenzitet i duljinu treninga treba povećati!

Ostavite komentar