Mršavljenje i sportaši

Kod sportaša, osobito vrhunskih, sve je drukčije pa i mršavljenje. Motiv potpuno drukčiji, a to znači i pristup. Naime, mršavljenje ili ako hoćete, skidanje tjelesne mase samo je dio sportskog treninga, dakle dobro uhodanog vježbanja.

Nema pritiska, nema terora i sve se svodi na kontrolu mišićne mase kako bi se uklopilo u odgovarajući sportski okvir. Sportaš je u velikoj prednosti, jer o tjelesnim zbivanjima zna neusporedivo više od običnog smrtnika koji počinje mršavjeti.

On točno zna što ga čeka i kako do cilja, raspolaže samodisciplinom koju običan čovjek nema. A među sportašima svaka disciplina ima svoje posebnosti. Čini se ipak da najviše znaju bodíbilderi i dizači utega, jer svakodnevno »podešavaju« svoju tjelesnu masu.

Nema dovoljne snage i izdržljivosti, pogotovo nema graničnih vrijednosti ako se ne izgradi maksimum mišićne mase na račun masnog tkiva! Takva je strategija zakon koji duboko poštuje svaki natjecatelj. Zapravo, svaki vrhunski sportaš bdije nad svojom tjelesnom masom i usklađuje ju s potrebama

Ostavite komentar