Kako smršaviti detoksikacijom?

Sljedeći je korak sedmodnevna detoksikacija nakon koje slijede dugoročnije smjernice. No, imajte na umu da posrijedi nije brza dijeta te da duže gladovanje ne donosi ništa dobro. lzgladnjivanje će vas samo obeshrabriti i izazvati bezvoljnost.

Nakon prvih sedam dana morate započeti s redovitim tjelesnim aktivnostima. Plan tjelesnih aktivnosti, iznesen u ovom članku, savršen je za početnike i neće vam pomoći samo učvrstiti tijelo i izgubiti kilograme, već će i ubrzati izgaranje masnoća.

U jednom tjednu ne biste smjeli izgubiti više od pola do jednog kilograma. Ako morate skinuti mnogo kilograma, dva do sedam mogli biste izgubiti vrlo brzo, nakon čega će mršavljenje znatno usporiti.

Međutim, ako se osjećate imalo loše ili osjećate omaglicu, porazgovarajte svakako s liječnikom opće prakse o simptomima. Liječnik će vjerojatno biti oduševljen vašom odlukom da zdravlje shvatite ozbiljno te vam ponuditi dobre savjete i potporu pa stoga ne oklijevajte potražiti savjet.

NAUČITE SLUŠATI SVOJE TIJELO

Čovjek se deblja zbog toga što pojede više kalorija no što ih potroši. l to je sve. Neki su genetski skloniji pretilosti, ali razlog tomu jest genetska sklonost trošeniu manieaa hrnia kalorija.

Kako smršaviti detoksikacijom?Tajna održavanja idealne tjelesne težine jest slušati svoje tijelo i znati kada mu je potrebno gorivo, a kada je želja za hot-dogom usred poslijepodneva tek reakcija na stres.

Ali, svijest o potrebama vlastitoga tijela nije lako postići jer iziskuje usredotočenost i vrijeme. Naše su se prehrambene navike izopačile zbog pritiska reklama, kulturalnih obreda kao što su Božić i rođendani te protuprirodnog veličanja mršavosti koje nas potiče na dijete i izobličuje naše poimanje hrane. Ali, nemojte se obeshrabriti – prirodnu vezu s hranom možete ponovno uspostaviti.

Započnite tako što ćete obrocima posvetiti pozornost. Jedite polako, uživajte u onome što jedete i osjetite kada ste siti. Ne toliko da ne možete disati, već do točke u kojoj vam je ugodnije prestati nego nastaviti jesti. l prestanite.

To je prilično teško osobama koje brzo jedu jer je nakon gutanja hrane potrebno neko vrijeme da poruka o sitosti stigne u mozak.

Ako jedete polako, ta poruka ima vremena stići do mozga. Brzim gutanjem hrane sitost postižete mnogo prije no što toga postanete svjesni i zbog toga nastavljate jesti previše.
Naučite razlikovati pravu glad od drugih fizioloških poriva.

Primjerice, možda ste samo umorni. Na iscrpljenost često reagiramo jelom, nadajući se da će nam pomoći dovršiti izvješće ili odsjediti zadnje sate smjene. Ako si doista ne možete priuštiti odmor, pojedite voće ili prošećite na svježem zraku – obje će vas aktivnosti razbuditi.

Žeđ je još jedan simptom koji često pogrešno shvaćamo kao glad. Ako imalo dvojite, popijte čašu vode – “glad” bi mogla nestati u Psihološki nas “okidači” također mogu potaknuti na jelo.

Primjerice, ako smo nezadovoljni sobom, često pribjegavamo hrani jer je to pouzdan način promjene raspoloženja – makar samo onoliko dugo dok jedemo. Potom se događa nešto posve drugo: često se osjećamo još gore.

Ako pretpostavljate da vas nisko samopoštovanje potiče na jelo i dok niste doista gladni, vrijeme je da učinite nešto pozitivno jer u suprotnom nikada nećete prekinuti taj začarani krug.

Kako smršaviti detoksikacijom?Tjelovježba znatno podiže samopoštovanje ne samo zbog toga što oslobađa endorfine u mozgu koji stvaraju dobro raspoloženje, već i zbog toga što podiže razinu energije, pojačava tonus kože I smanjuje opseg struka. Ako ste neaktivni, uspostavljanje i održavanje navike redovitih tjelesnih aktivnosti u vama će probuditi snažan osjećaj postignuća.

Naučite si ugađati na načine koji ne obuhvaćaju hranu. Naručite se kod frizera, kupite nov komad odjeće ili luksuzan časopis. Uzmite slobodan dan i provedite ga obilazeći umjetničke galerije, razgledavajući izloge ili sjedeći u vrtu s dobrom knjigom.

Susie Orbach, autorica knjige Debljina je feminističko pitanje, ženama zaglavljenim u ciklusu dijete i prejedanja savjetuje da se prestanu smatrati nesavršenim i da što bolje iskoriste ono što jesu sada. Umjesto da pomislite: “Besmisleno je trošiti novac na odjeću kad sam debela”, pomislite: “Kupit ću si nešto kako bih izgledala najbolje što mogu.” Lijepo odijevanje i isticanje vlastitih prednosti doista pomažu smršavjeti jer popravljaju vaše mišljenje o sebi, a time vas potiču da skrbite o sebi i poželite se pokazati u najboljem svjetlu.

Otkrit ćete je samo ako naučite jesti kada ste doista gladni te jesti hranu koju vaše tijelo doista želi.

A mogli biste i ustanoviti da jednostavno niste stvoreni da budete mršavi poput pruta. U svakom slučaju, otkrit čete koliko je sjajno funkcionirati punim kapacitetom. l

Plan detoksikacije pomaže tom procesu tako što vas odvikava od neprirodne hrane kao što su slatkiši i solju krcata brza hrana. Konzumiranje zdrave hrane bitan je korak prema stjecanju
sposobnosti prepoznavanja istinske gladi i dosezanju odgovarajuće tjelesne težine. i

VAŠE DOBRO ZDRAVLJE

Ljepota ovoga oblika mršavljenja u tome je što nije samo održiv kao dugoročni plan prehrane, već i u tome što je blagotvoran na mnoge druge načine.

Zdravlje će vam se znatno popraviti zbog toga što je svježa hrana tako bogata vitaminima i zbog toga što će vaša jetra primati upravo ono što joj je potrebno. Nakon prvih nekoliko tjedana vjerojatno ćete ustanoviti da ste mnogo manje skloni prehladama, da bolje spavate i da se vaša tjeskoba znatno ublažila.

3 komentara na “Kako smršaviti detoksikacijom?”

  1. Biba says:

    Da lijepo ste to napisali upravo je tako ali samo još da to uspijem provesti u dijelo. No, pratit ću što kažete maksimalno i nadam se dobrim rezultatima. Hvala, pozdrav

  2. adrijana says:

    satima trazim djetu koja mi najvise odgovara i sve je to jako lako ali u praksi je mnogo teze

  3. adrijana says:

    nije u praksi nimalo lako provesti nijednu dijetu nama kojima uzivamo u hrani

Ostavite komentar