Jednokrevetna soba u Zagrebu? Privatni smještaj daleko jeftiniji od hotelskog!

U potrazi ste za jednokrevetnom povoljnom sobom u Zagrebu? Donosimo Vam iskustva naših dopisnika kao i korisne savjete o taksi službama, javnom prijevozu i specifičnostima koje vas očekuju.

Na početku treba napomenuti kako je najam navedene često nezahvalan jer su cijene često slične kao i za dvokrevetnu sobu. Tako jednokrevetna soba u Zagrebu u hotelskom smještaju može koštati od 400 kuna do 500 kuna. Navedene cijene se odnose na noćenje u hotelima sa 3 zvjezdice.

Iz tog razloga daleko je jeftinije a često i kvalitetnije noćiti u privatnom smještaju.

Jednokrevetna soba u ZagrebuNaši dopisnici godinama su dolazili u Zagreb te su noćili u većini privatnih smještaja ili hotela sa 3 zvjezdice.

Možemo reći kako su nam najbolji dojam ostavile Sobe i apartmani Altis. Navedeni su smješteni u Novom Zagrebu, u neposrednoj blizini Arena Centra i Arene Zagreb.
Lokacijski su idealni osobama koje dolaze iz pravca Jadrana jer se nalaze na samom ulazu u grad iz navedenog pravca.

Sobe i apartmani Altis imaju najdulju tradiciju u najmu privatnog smještaja pa su tako i najpoznatiji u Hrvatskoj.

Tijekom našeg boravka bili su iznimno čisti i jako kvalitetno opremljeni.

Cijena za jednokrevetnu sobu iznosila je 180 kuna što je bilo više nego povoljno.

Naš savjet je da se pridružite facebook stranici Soba i apartmana Altis gdje ćete dobivati obavjesti o mjesečnim akcijama te raznim drugim pogodnostima.

Promet u Zagrebu

Poznato je kako su česte prometne gužve u Zagrebu. Naravno, to se odnosi na radne dane i to periodu kada ljudi idu na posao i sa posla. Tako, savjetujemo da izbjegavate ako možete vožnju autom prema i od centra u periodu od 7.00 h – 8.00 h te od 16.00 do 17.00 h.

Često je teško i pronaći parking u gradu ali kako danas postoje privatne garaže u centru, savjetujemo da u njima parkirate. Trenutno je najjeftinija ona u centru Cascade a nalazi se pored Kaptol centra pri čemu je cijena 4 kune/h.

Prvi razlog je što su često i jeftinije pa možete naći od 4 do 6 kuna za sat vremena parkiranja.

Drugi razlog je što u prvoj zoni ( centar grada ) na vanjskom parkingu možete ostati samo sat vremena dok u garaži nema ograničenja.

Taksi u Zagrebu

Cijene  taksi službe danas su dosta pristupačne obzirom da ima dosta taksi prijevoznika.

Okviran cjenik usluga taksija u Zagrebu:

•    start: 15 kuna
•    svaki prijeđeni kilometar vožnje: 6 kuna (prva dva kilometra su besplatna)
•    sat čekanja: 40 kuna.

Javni prijevoz u Zagrebu

Smatramo kako je usluga javnog prijevoza zadovoljavajuća u Zagrebu jer postoji povezanost tramvaja i autobusa sa gotovo svim dijelovima grada. Cijena karte za sat i pola vremena iznosi 12 kuna dok je cjelodnevna karta 40 kuna.

Ostavite komentar