Dijete za brzo mršanje

Dijete za brzo mršanje najčešće se sastoje od smanjenja ugljikohidrata. Pogodne su za period nakon Božićnih blagdana ili predljetni period kada želimo u što kraćem roku skinuti višak kilograma.

Navesti ćemo vam nekoliko dijeta koje su pogodne za brzo mršanje. Dijete su opisane u kraćim crtama pa savjetujemo da detljnije proučite dijetu za koju se odlučite. Opsežnije informacije o navedenim dijetama možete naći na našim stranicama pod rublikom dijete.

Dijete za brzo mršanje:

Atkinsova dijeta

Dijeta koju je izmislio 1972. godine Dr.Atkins u kratkom vremenu proširila se na cijeli svijet. Osnova dijeta bila je izbacivanje ugljikohitrata u bilo kojem obliku uz mogućnost neograničenog unosa namirnica proteinskog porjekla (meso,riba).

Zbog smanjenog unosa ugljikohidrata a samim time voća i povrća, poželjno je dodatno unositi vitmine i minerale kroz suplemente.

Dijeta se nebi trebala provoditi kroz duži vremenski period zbog manjka ugljikohidrata koji su nužni za normalno funkcioniranje organizma.

Proteinska dijeta

Ova dijeta sastoji se od unosa namirnica koje su bogate proteinima a siromašne ugljikohidratima.

Za razliku od Atkinsove dijete ova dijeta sugerira namirnice bogate biljnim proteinima umjesto životinjskim.

Uz unos biljnih proteina poput graha, mahunarki ili boba osigurava se i dostatan unos ugljikohidrata.

Kako meso sadrži veće količine kolesterola, povećan unos proteina na račun namirnica biljnog porijekla, povoljno će djelovati na izbjegavanje povećanja kolesterola i triglicerida koz povećanu konzumaciju mesa.

Dijeta sa jabukama

Ova dijeta ne spada u nisko ugljikohidratne ali je navodimo zbog osoba koje ne mogu zbog različitih razloga izbaciti ugljikohidrate te zbog njezinog učinka koji se pokazao na velikom broju ljudi.

Dijeta podrazumjeva konzumiranje jedne jabuke prije svakog glavnog obroka. Ideja je da vlakna kojima je jabuka bogata mogu lako zasititi čoveka i da će mu zato biti potrebno manje hrane za obrok a usput će mu smanjiti/ukloniti žudnju za slatkim.

Namirnice koje se konzumiraju sadrže malu količinu ugljikohidrata i smanjeni unos zasićenih masnoća.

Rafinirani šećeri su zabranjeni, a upotrebljavaju se samo namirnice sa niskim glikemijskim indeksom.Ostavite komentar