Detoksikacija ili čišćenje organizma

Vikend-osvježenje

Dvodnevna detoksikacija neće vam korjenito promijeniti život. Ako se u petak osjećate debelo, tromo i umorni ste od života, u ponedjeljak ujutro nećete izgledati i osjećati se kao supermodel. Eh, kad bi to bilo moguče! 

Ali, korak će vam biti poskočan, izgledat ćete bolje i osjećat ćete se bolje. Koristit će vam i sebičan aspekt ovoga plana.

Većina ljudi – napose žene – malokad nalazi vremena za sebe. Čak i ako planiramo nešto osobito, uglavnom je posrijedi nešto za obitelj, partnera ili za prijatelje. No, ovaj put se potpuno posvećujete
sebi.

Detoksikacija ili čišćenje organizmaZato to iskoristite i pretvorite u raskošan vikend samo za sebe – bez velikog troška koji iziskuje boravak u lječilištu.

Najprije raščistite raspored. Posao nemojte donijeti kući, ne planirajte subotnji večernji izlazak i nemojte ni pomisliti na čišćenje kupaonice ili bojenje spavaće sobe.

Ako ste u braku i imate djecu, zamolite partnera da ih odvede na jedan dan ili, još bolje, na cijeli vikend.

S druge strane, ako biste se morali ošišati ili se podvrgnuti kozmetičkom tretmanu, a znate da će to biti ugodno iskustvo, svakako se naručite.

Jane Clark u knjizi Hrana za žensko tijelo predlaže da se kupi zaliha omiljenih časopisa ili dvije knjige omiljenih pisaca. Dodajte tome još nekoliko kozmetičkih proizvoda koje ste kanili iskušati I imate sve što vam je potrebno za razonodu.

Jane savjetuje i nakupovati dobru zalihu svježeg voća i povrća, svježega začinskog bilja te mnogo limuna i limeta, izvrsnih za začinjavanje napitaka i salata.

Kad ormariće i hladnjak napunite netom ubranim zelenjem, spremni ste za početak.

l ne zaboravite prebaciti telefon na automatsku sekretaricu.

Upravo ste priveli kraju još jedan buran tjedan i što biste dali za veliki džin-tonik i cigaretu? Žao mi je, ali ako podlegnete toj napasti, vaša vikend-detoksikacija je završila. i

Uz previše alkoholnih pića, jelo iz restorana i večernji izlazak, vikend čete provesti u oporavku. Oporavak od ispijanja velike količine alkohola iziskuje osobito mnogo vremena jer, što god vi učinili, vaše tijelo ne može preraditi više od jedne jedinice alkohola (što je dva decilitra piva ili mala čaša vina) u sat vremena.

Sportašima se često napominje kako je tijelu potrebno najmanje tri dana da se vrati u punu formu čak i nakon umjerene konzumacije alkohola, pa razmislite kako bi runda votke i Cole mogla djelovati na vaše zdravstvene planove.

Britanci imaju najduže radno vrijeme u Europi, ali smo kao zaposlenici na najnižim razinama ljestvice u zapadnom svijetu. Stoga ne iznenađuje stres vezan za posao, koji prerasta u ispijanje alkohola, pušenje, zapostavljanje tjelesnih aktivnosti i loš obrazac spavanja.

Zbog toga smo sve umorniji, patimo od glavobolja i nedostatka energije, pa smo još skloniji piti, pušiti ili pola noći ležati budni, u brigama.

Samo iznimno jaka osoba može izaći na kraj sa stresnim i možda nezadovoljavajućim poslom bez nepovoljnih posljedica za zdravlje.

No, bez obzira na sve to, obećajte si da ćete ovoga vikenda prekinuti ciklus stresa i prejedanja, bez obzira na to koliko je puta šef neopravdano vikao na vas ili na to koliko se sljedeći tjedan doima sumornim.

Presvucite se čim stignete kući. Svlačenje radne odjeće i odijevanje komotne, udobne odjeće čini važno psihološko razgraničenje između dana i večeri. Kad odjenete kućnu odjeću, i možda skinete šminku i nakit, sami sebi dajete do znanja da je pred vama slobodno vrijeme.

Ako ste još uvijek napeti poput opruge,- pođite u tihu sobu koja, po mogućnosti, nije pretrpana namještajem, zapalite svijeću i pripremite se za deset minuta joge.

Ostavite komentar