Celulit u trudnoći

Celulit je sastavljen od masnoća, toksina i viška vode koji se nakupljaju pod kožom u obliku grudica. Često se za celulit koristi naziv narančina kora upravo zbog njegova grudičastog izgleda. Javlja se prvenstveno zbog premalo kretanja, nepravilne prehrane (povećan unos ugljikohidrata i masti) i stresa.

Osim tih razloga, u trudnoći dolazi do brojnih hormonskih promjena i do pojačanog lučenja hormona, koji također znatno doprinose povećanju celulita. Dakle, žene uglavnom imaju celulita i prije trudnoće te se potom situacija u trudnoći samo pogorša i celulit je time vidljiviji.

Osim što je neugodan za gledanje i utječe na Vašu sigurnost, celulit sam po sebi nije opasan za Vaše zdravlje. Celulit se tijekom trudnoće može ublažiti pa čak i u velikoj mjeri spriječiti.

Postoji nekoliko osnovnih pravila kojima možete utjecati na pojavu celulita:

– Kvalitetna prehrana

– Adekvatno vježbanje

– Detoksikacija

– Opuštanje

– Nemasiranje trbuha pri masaži


Tijekom trudnoće i dojenja biste trebali izbjegavati anticelulitne kreme. Umjesto toga, možete si sami izraditi koristan preparat za masiranje područja pod celulitom. Napravite jednostavan
preparat od običnog gela za tuširanje i krupnije samljevene kave. Takav preparat nanesite par puta na područje tijela koje se tretira. Nakon utrljavanja, isperite.

Ono što je ključno kod borbe s celulitom jest da budete uporni i ustrajni!

Ostavite komentar