Borba protiv celulita

Muči Vas tzv. „narančina kora“? Znamo da to nema nikakve veze sa slatkom i sočnom narančom, već naprotiv – s upornim protivnikom kojemu svaka žena želi stati na kraj. Znate li da postoje i neke sitnice koje su vrlo korisne u borbi protiv celulita, a iziskuju malo truda i svatko od nas se može nositi s njima?

Svaki dan započnite velikom šalicom tople vode sa sokom od pola limuna. To će potaknuti rad jetre i tako pomoći izlučivanju štetnih tvari.

Vodu je općenito bolje piti mlaku ili toplu (ne hladnu) jer takva ima jači hidratacijski učinak.

Borba protiv celulitaSmanjite količinu kave, čaja i alkoholnih pića, obzirom da oni usporavaju kolanje krvi i limfe te zadržavaju toksine u tijelu.

Uz svaku kavu, čaj ili alkoholno piće popijte dvije čaše vode.

Najjačim oružjem smatra se vježbanje. Prema stručnjacima su najdjelotvornije aerobne vježbe s treningom snage. Ono će potaknuti metabolizam, ojačati mišiće i vezivno tkivo u tijelu, te stimulirati cirkulaciju i limfnu drenažu.

Vježbanje u kombinaciji s pravilnom prehranom najzdraviji je i najbolji način za uklanjanje celulita.

Tri četvrtine jelovnika trebalo bi se sastojati od voća, povrća i integralnih žitarica, a preostalih 25 posto od mesa, ribe, jaja, orašastog voća i poneke omiljene delicije.

Znamo da često čitate o tome kako su slatkiši apsolutno zabranjeni u svakoj dijeti i borbi protiv celulita, ali zapravo je znatno djelotvornije da si povremeno priuštite malu slasticu ukoliko ste veliki ljubitelj nego da ih nasilno izbjegavate. Pri takvom odricanju, čovjek se zapravo još više fokusira na ono što mu nedostaje i zatim poseže za istim u znatno većim količinama (dolazi do prejedanja).

Oslobodite se i otrova iz uma. Celulit nije nepobjediv, ali ne možete ga ukloniti preko noći, pa se pripremite na dugotrajan rad.

Ono što je bitno jest da ne odustajete već da uvijek imate cilj ispred sebe.

Ostavite komentar