Ultrazvučna kavitacija

Riječ je o naprednoj tehnologiji koja omogućava neinvazivnu i bezbolnu terapiju te je ciljano usmjerena na specifično tvrdokorne nakupine masti na područjima bokova, bedara, stražnjice, koljena, trbuha i gornjih dijelova ruku. Takav tip naslaga je nemoguće ukloniti dijetom ili bavljenjem sportom.

I upravo tu nam može pomoći ultrazvučna kavitacija. Ona uklanja upravo te tvrdokorne masne naslage i to na točno željenim područjima, ciljano i bez ikakvih operativnih zahvata ili dugotrajnog oporavka.

Ultrazvučna kavitacija se pokazala kao odličan nadomjestak za liposukciju koja se donedavno smatrala jedinim rješenjem za uklanjanje tvrdokornih masnih naslaga.

Njena prednost u odnosu na klasičnu liposukciju je upravo u tome što je neinvazivna i bezbolna te ne zahtijeva period oporavka tako da konačno mogu odahnuti svi oni koji su željeli ići na liposukciju, ali su se bojali njenog postupka i oporavka.

Energija ultrazvučnog vala se tijekom tretmana koncentrira na točno određenu dubinu u tkivu tako da se masne stanice mogu selektivno razbijati ispod kože. Površina kože, živci, žile i mišići pri tome ostaju netaknuti.

Nakon takvog razaranja masnih stanica, masnoća u obliku triglicerida otječe u međustaničnu tekućinu, gdje se uz pomoć djelovanja enzima cijepa na glicerol i više masne kiseline.

Glicerol odlazi u krv, a više masne kiseline u jetru, gdje se metaboliziraju, kao i masnoća iz hrane.

Prve pozitivne rezultate kod većine pacijenata možemo vidjeti već nakon prvog postupka. Za prave rezultate u borbi protiv celulita kavitacijom, potrebno je još nekoliko dodatnih tretmana kako bi se adekvatno smanjila količina masnih stanica na tretiranom dijelu tijela, a time i opseg samog tijela.

Ostavite komentar