Tražite osobnog fitness trenera u Zagrebu? 10 razloga zašto da požurite!

Postoji razlog zašto filmske zvijezde i financijski moguli unajmljuju osobne trenere – treniranje uz pomoć osobnog trenera jedan je od najbržih, najlakših i najuspješnijih načina za poboljšanje vašeg zdravlja i tjelesne forme.

No, osobni treneri danas više nisu rezervirani samo za bogate i poznate, nego za sve ljude, neovisno o dobi i ekonomskom statusu.

Kako znati je li trener kojeg ste unajmili pravi izbor za vas? U tome bi vam moglo pomoći ako razmotrite sljedećih nekoliko stvari:

1. Dovedite svoje tijelo u formu. Istraživanja pokazuju da je glavni razlog zbog kojeg ljudi unajmljuju osobne trenere profesionalno usmjeravanje koje vodi prema poboljšanju kardiovaskularnog zdravlja, snage, fleksibilnosti, izdržljivosti, ravnoteže i koordinacije.

Osobni trener pratit će vaš napredak i u skladu s tim prilagođavati program vježbanja.

2. Postignite/održite idealnu težinu. Gubitak suvišnih kilograma i oblikovanje tijela može biti postignuto uz pomoć kvalificiranog osobnog trenera koji će vam pomoći postaviti ostvarive ciljeve i odrediti sigurne strategije vježbanja pritom vas ohrabrujući.

3. Naučite se pridržavati pravila. Pridržavanje dobro osmišljenih planova jedan je od najvećih izazova s kojima se susreću sve osobe koje vježbaju.

Dobar trener će vas motivirati da počnete živjeti stilom koji zdravlje i tjelesnu aktivnost stavlja među prioritete. Osim toga, trener vam može pomoći da se uzdignete iznad svih prepreka koje ometaju vaš krajnji cilj.

4. Usredotočite se na svoje zdravstvene probleme. Istraživanja pokazuju da čak 50% osoba koje treniraju imaju neki od zdravstvenih problema, poput artritisa, dijabetesa ili pretilosti.

Osobni treneri mogu vam pomoći u ovim i sličnim zdravstvenim poteškoćama, uključujući bol u leđima i oporavak od teške ozljede. Vaš trener mogao bi surađivati s vašim liječnikom ili fizioterapeutom kako bi za vas osmislio siguran i učinkovit program koji bi mogao ubrzati vaš oporavak i postizanje željenog cilja.

5. Pronađite pravi način vježbanja. Naučit ćete na pravi način koristiti opremu te odgovarajuće načine i tehnike za unaprjeđenje vašeg zdravlja.

6. Prestanite gubiti vrijeme. Postignite maksimalan učinak u minimalnom vremenu uz program koji je osmišljen isključivo za vas. Vježbe koje zahtijevaju upotrebu snage i smanjuju vašu slabost učinkovite su i korisne.

7. Naučite nove vještine. Individualizirani program mogao bi poboljšati vaše cjelokupno stanje i razviti specifične vještine koje trebate, neovisno o tome radi li se o tenisu, skijanju, igranju golfa ili košarki.

8. Razvijete svoje um, tijelo i duh. Profesionalni trener mogao bi vam poslužiti kao „ulaznica“ za nova osobna iskustva. Mnogi osobni treneri osiguravaju psihofizičke aktivnosti, kao što su joga ili tai chi. Uz takav tretman mogli biste otkriti nepoznate stvari o sebi i otkriti potencijal za koji niste ni znali da postoji.

najbolji osobni trener u Zagrebu

* Fotografija preuzeta sa stanice Altis centra.

9. Razvijte prijateljsko okruženje. Mogli biste imati koristi i od ugodnog, prijateljskog okruženja. Što može biti bolje od toga da se posvetite redovitim susretima s nekim tko će vam osigurati svu svoju pažnji i potporu?

10. Preuzmite odgovornost za svoj program i učinite to na svoj način. Uz pomoć osobnog trenera možete pronaći program vježbanja koji vam najbolje odgovara.

Odgovara li vam više zahtjevniji program ili blaži pristup? Gdje biste htjeli trenirati – kod kuće, u uredu ili teretani?

Koliko puta tjedno ili mjesečno želite susret s osobnim trenerom i na koliko dugo? Pažljivo odabran osobni trener omogućuje vam da izaberete tip vodstva koji će vam biti od koristi. Možete postati fit i zdravi na svoj način i preuzeti potpunu odgovornost za svoje vlastite zdravlje.

Ostavite komentar