Što je kavitacija?

Gotovo sve od nas muči određeni dio na našemu tijelu. Osim što s vremenom imamo sve više kilograma kojih se teško riješiti, često su nam masne stanice tako nakupljene da ih teško možemo razbiti s nekom dijetom ili vježbanjem.

Svakako da su pravilno osmišljena dijeta i vježbanje neizbježan partner u mršavljenju, ali nekada ne možemo s njima riješiti tvrdokorno nakupljene masne stanice, onako kako bismo željeli. 

Tehnološki napredak u medicini omogućio je da koristimo ultrazvuk nižih frekvencija za redukciju nakupljene masti na određenom mjestu na tijelu (na bedrima, bokovima, trbuhu, unutrašnjem dijelu koljena, nadlakticama i sl).

što je kavitacijaTakva otkrića dovela su do razvoja ultrazvučne kavitacije, koja je danas najpopularnija metoda za razbijanje nakupljenih masnih stanica, a time i mršavljenje. Osim što je svoju uspješnost u redukciji adipocita (masnih stanica) dokazala nebrojeno puta u čitavome svijetu, također je poželjna zbog toga što je metoda potpuno bezbolna, neinvazivna, ne ostavlja ožiljke, nema operativnih zahvata niti oporavka od tretmana i sl.

U samome tretmanu kombinira se ultrazvuk velike snage i niske frekvencije te radiovalova, koje ljudski organizam ne može osjetiti svojim osjetilima.

Svaki klijent se tretira individualno, sukladno njegovim problematičnim zonama. Ultrazvučni valovi se tako usmjeravaju u točno određenu dubinu tkiva kako bi se selektivno razbili adipociti, a da pritom koža, svo okolno tkivo i mišići ostaju netaknuti.

Kako točno funkcionira djelovanje kavitacije?

Ultrazvučni valovi kreiraju u tkivu mjehuriće koji zbog pojave dekopresije rastu što dovodi do njihove eksplozije, a time i do pucanja masnih stanica. Nakon što su se iz krutog, tvrdokornog oblika, adipociti raspali, odlaze u krv u obliku triglicerida. Uz pomoć enzima u krvi, dolazi do njihove diobe na glicerol i više masne kiseline. U takvom obliku odlaze u jetru metaboličkim procesima i razgrađuju se, poput hrane koju svakodnevno unosimo.

što je kavitacijaKako bi se cijeli ciklus djelovanja kavitacije proveo ispravno, važno je da nakon samog tretmana budemo podvrgnuti i tretmanu limfne drenaže (poticanje cirkulacije u tijelu).

Osim što se kavitacijom na spomenuti način potpomaže i ubrzava proces mršavljenja, također se djeluje i na izgled kože. Ona se pomoću spomenutih radiovalova zaglađuje i uljepšava, potiče se njen elasticitet i tonus.

Tretman se ne preporučuje osobama koje imaju ugrađene proteze ili bypasse u tijelu, kao ni dijabetičarima, trudnicama i dojiljama te osobama s dijagnosticiranim tromboflebitisom (upala vene obično uzrokovana nekom infekcijom ili ozljedom, uslijed čega dolazi do stvaranja krvnih ugrušaka (trombova) uz stijenku upaljene vene).

Nakon poroda te uz pretpostavku da žena ne doji, kavitacija se preporuča i za zatezanje trbuha.

Osim toga, možemo ju koristiti i nakon liposukcije kako bismo zategnuli kožu koja često ostaje neravna (operativno se vadi višak masnog tkiva ispod kože, a koža ostaje). Kavitacija u oba slučaja uspješno zaglađuje kožu.

Broj potrebnih tretmana je individualan obzirom da je svaki čovjek sa svojim genima, prehrambenim i životnim navikama, zdravstevnim stanjem i sl. – jedinstven. Jako je bitno da idete kod stručne osobe koja radi tretman kavitacije obzirom da je na tržištu jako puno ponuđača ove usluge, a iskustvo i stručnost svake pojedine od njih su – upitni.

Ukoliko ste se zaista odlučili smršaviti i oblikovati svoje tijelo, kavitacija Vam dokazano može pomoći u tome na način da lokalizirano razbija tvrdokorne i problematične masne stanice te da ubrzava sami proces mršavljenja. Poželjno je da se ne oslonite isključivo na nju u Vašoj želji za mršavljenjem te da tako zadržite dosadašnje krive prehrambene navike i tjelesnu neaktivnost, a da očekujete da će ona riješiti sve za Vas. Međutim, uz ispravnu kombinaciju kavitacije i zdrave prehrane, a poželjno je i tjelesne aktivnosti, možete smršaviti uspješno, zdravo i – dugoročno!

Ostavite komentar