Kavitacija nogu

O kavitaciji smo zasigurno već puno toga čuli. Piše se dosta u medijima, čita na internetu i sluša na televiziji. Mnoštvo naših prijateljica je već bila na nekom od tretmana i neke su izuzetno zadovoljne, a neke nisu iskusile benefite i rezultate samog tretmana.

Njeni uspješni rezultati su neupitni i višestruko dokazani. Nije bez razloga postala najpopularnija metoda mršavljenja i to u vrlo kratkom roku. Ono što radi razliku u tome da li su željeni rezultati ostvarani je niz faktora:

–          Kakva je stručnost centra ili salona koji rade sami tretman, kao i osobe koja je pritom provodi.

–          Kakav je pristup gore spomenutih samome procesu mršavljenja, obzirom da je problem debljine i mršavljenja izuzetno kompleksan i sveobuhvatan problem današnjice i kao takvome mu se treba pristupiti i ne treba ga se shvatiti olako.

–          Kakva je motivacija osobe koja dolazi na tretman te da li problemu mršavljenja pristupa sveobuhvatno – da li se pridržava, osim samog tretmana, i pravilne i zdrave prehrane te adekvatne tjelesne aktivnosti.

–          Kakvo je zdravstveno stanje osobe koja dolazi na kavitaciju te njen spol, dob, tip konstitucije, hormonska ravnoteža, udio stresa u životu i sl.

kavitacija noguČesto se može čuti da bi se rezultati koje dobijemo kavitacijom mogli postići i samo sa promjenom prehrane i vježbanjem. Međutim, to nije baš tako. Kavitacija djeluje na problematične, tvrdokorno nakupljene, masne stanice.

One se izuzetno teško mogu razbiti samo s prehranom i vježbom te su upravo ultrazvučni valovi kavitacije ti koji nam ih pomažu razbiti i izbaciti iz organizma.

Međutim, adekvatna prehrana i tjelesna aktivnost su pravi partneri kavitaciji u procesu mršavljenja i ukoliko želimo prave i dugoročne rezultate – ne bismo ih smjeli zanemariti.

Trbuh je, od svih zona na našemu tijelu, najčešće tretirani dio tijela ultrazvučnom kavitacijom. Razlog tome je zasigurno što mu se podvrgavaju i žene i muškarci (iako bi se možda iznenadili – i oni se učestalo odlučuju na tretmane kavitacijom).

Odmah nakon trbuha, slijede noge, koje su bolna točka gotovo svih žena. Muče nas i bedra i bokovi i natkoljenice i područja po strani koljena. Sva ta područja mogu se uspješno tretirati kavitacijom. Uz njih se vrlo često razbijaju masne stanice i na stražnjici. Na svim spomenutim predjelima možemo djelovati ultrazvukom znatno viših frekvencija negoli na području trbuha jer se ispod masnog tkiva na trbuhu nalazi vitalni organi zbog kojih se za trbuh koristi kavitacija nižih ultrazvučnih frekvencija.

kavitacija noguOvisno o Vašim željenim zonama mršavljenja i tipu konstitucije ovisi da li će se na jednome tretmanu djelovati na sva spomenuta područja nogu i stražnjice ili pak na samo neka od njih.

Također je bitno da se nakon tretmana kavitacije (koji obično traje oko 40 minuta) izvrši i tretman limfne drenaže (obično traje oko 20 minuta) kako bi se potaknula cirkulacija organizma i poboljšao utjecaj same kavitacije.

Djelovanje kavitacije traje i nakon samoga tretmana te se preporučuje ponoviti tretman u periodu od 7-14 dana. Preporučamo da pijete dostatne količine obične vode dok ste na tretmanima obzirom da će povećanje unosa tekućine povećati volumen plazme i tako spriječiti pritisak na stijenke krvnih žila.

Ostavite komentar